Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
HC Oceláři Třinec - HC Dynamo Pardubice

Juniorka Kaňkovská získala v keirinu po zlatu z ME také titul z MS

Aigle (Švýcarsko) – Týden po triumfu v keirinu na juniorském mistrovství Evropy si připsala dráhová cyklistka Sára Kaňkovská na své konto další velký úspěch. Na juniorském mistrovství světa ve švýcarském Aigle ovládla členka Dukly Brno tu stejnou disciplínu.

"Jsem hrozně spokojená, rozhodně jsem nečekala, že bych mohla vybojovat duhový trikot. Po první jízdě, která mě poslala do oprav, jsem byla trochu nervózní, přece jen konkurence tu byla jiná než na Evropě. Pak jsem uspěla v opravě i semifinále a ve finále jsem byla po odstoupení derny pátá, ale probojovala jsem se do vedení a to udržela až do cíle," řekla Kaňkovská, jež loni na MSJ získala bronz.

Na zlato dosáhla neteř bývalého mistra světa v omniu Aloise Kaňkovského den poté, co skončila sedmá ve sprintu po vyřazení ve čtvrtfinále s pozdější vítězkou Pauline Sophií Graboschovou z Německa.

V omniu skončil až jako poslední osmnáctý Tomáš Čapek, když závod nedokončil. Čapek nenastoupil na start kilometru s pevným startem, čtvrté z pěti disciplín omnia. Vyhrál Novozélanďan Campbell Stewart.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články