Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Euro Hockey Tour mužů 2023/2024

Ferrandová-Prévotová získala na domácí trati světové zlato v short tracku, mezi muži vyhrál Novozélanďan Gaze

Mistry světa v short tracku na šampionátu horských kol ve francouzském Les Gets se stali Novozélanďan Samuel Gaze a domácí hvězda Pauline Ferrandová-Prévotová. Čeští reprezentanti neuspěli. Mezi muži byl nejlepší dvaadvacátý Jan Škarnitzl, jediná Češka ve startovním poli Jitka Čábelická obsadila 19. místo.

Je nám líto, video expirovalo.
Bikerskými mistry světa v short tracku jsou Gaze a Ferrandová-Prévotová

Šestadvacetiletý Gaze za sebou nechal švýcarské duo Filippo Colombo, Thomas Litscher, přičemž Colomba předčil na dvanáctikilometrové trati jen o tři sekundy.

Škarnitzl ztratil na vítěze přes půl minuty. Na 33. místě byl Lukáš Kobes, ještě o pět příček hůře skončil Marek Rauchfuss.

Třicetiletá Ferrandová-Prévotová skončila loni při premiéře short tracku na MS po těsném souboji o prvenství třetí, ale letos na trati o délce 10,8 kilometru zvítězila s přehledem o 18 sekund.

Stříbro získala Švýcarka Alessandra Kellerová, bronz Američanka Gwendalyn Gibsonová. Čábelická ztratila na vítězku jeden okruh.

V závodech elektrobiků, které se jely bez české účasti, se z titulů radovali Švýcarka Nicole Göldiová a Francouz Jerome Gilloux.

Oběma se podařilo obhájit zlato z loňského MS ve Val di Sole. Závod mužů absolvoval i hvězdný slovenský silničář Peter Sagan. Se ztrátou téměř pěti a půl minuty obsadil 16. místo.

Mistrovství světa na horských kolech v Les Gets (Francie) - short track:

Muži (12 km): 1. Gaze (N. Zél.) 22:21, 2. Colombo -3, 3. Litscher (oba Švýc.) -7, ...22. Škarnitzl -39, 33. Kobes -1:20, 38. Rauchfuss -1 kolo.

Ženy (10,8 km): 1. Ferrandová-Prévotová (Fr.) 21:56, 2. Kellerová (Švýc.) -18, 3. Gibsonová (USA) -21, ...19. Čábelická -1 kolo.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články