Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

Egger s Baumem i zraněná žebra připravili Stoška se Seewaldem o triumf v Cape Epic

Až v poslední etapě se řešil Cape Epic, největší etapový závod horských kol na světě. V Jihoafrické republice byla před startem sedmé části závodu (62 km) v čele dvojice Martin Stošek – Adreas Seewald. Jenže naražená žebra po pádu v první etapě stále více limitovala výkon německého bikera a to rozhodlo. Téměř tříminutový náskok neodolal náporu německého páru Georg Egger a Lukas Baum, který nakonec Stoška se Seewaldem předstihl a odsunul na druhé místo. 

Po 68 kilometrech s převýšením 2000 metrů dojeli pátí se ztrátou pět minut a 48 sekund na vítězné Němce Georga Eggera a Lucase Bauma, kteří z průběžné druhé pozice poskočili na konečné první místo. Stoška se Seewaldem odsunuli na druhou příčku o tři minuty.

Česko-německá dvojice zahájila prestižní jihoafrický závod třetím místem v prologu. Po vítězství v první etapě oblékla žluté dresy, které pak úspěšně celý týden hájila, ale útoku německých jezdců v závěrečném dnu neodolala.

Stoškovi se opět nepovedlo stát se třetím českým vítězem Cape Epic. Na prvenství útočil se Seewaldem už loni v říjnu, ale kvůli střevním potížím musel odstoupit.

Slavný závod třikrát vyhrál Jaroslav Kulhavý v letech 2013, 2015 a 2018, v roce 2014 uspěl Kristián Hynek.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články