Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Druhou etapu Vuelty vyhrál Degenkolb

Viana - Druhou etapu Vuelty vyhrál po 180 kilometrech v hromadném spurtu ve Vianě německý cyklista John Degenkolb. Červený trikot lídra zůstal domácímu Jonathanu Castroviejovi, jenž byl v sobotní časovce členem vítězného týmu Movistar. Sestřih nedělního dění můžete sledovat od 22:25 na ČT4 a na našem webu.

John Degenkolb
zdroj: EPA autor: Jacek Bednarczyk

Třiadvacetiletý Degenkolb vyhrál spurt mírně do kopce před Australanem Allanem Davisem a Britem Benem Swiftem. Český cyklista Zdeněk Štybar dojel v hlavním poli na 19. pozici ve stejném čase, jeho kolega z týmu Omega Pharma-QuickStep František Raboň ztratil na 176. místě dvacet sekund. V průběžném pořadí jsou oba Češi po ztrátě z časovky ve druhé stovce - Raboňovi patří 139. příčka, Štybar je o šest míst za ním.

V dnešní rovinaté etapě se startem v Pamploně usilovali v téměř čtyřicetistupňovém horku o první individuální triumf na letošní Vueltě uprchlíci Javier Francisco Aramendia ze Španělska a Rus Michail Ignatěv. Ještě s Javierem Chaconem, jenž později odpadl, si vytvořili až čtyřminutový náskok. Zhruba 12 km před cílem však byli dostiženi. V pondělí je na programu na trase Faustino - Eibar první kopcovitá etapa.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články