Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Dráhařka Machačová je vicemistryní světa

Apeldoorn (Nizozemsko) - Česká reprezentantka Jarmila Machačová získala na úvod mistrovství světa v dráhové cyklistice v Apeldoornu stříbrnou medaili v bodovacím závodě. Nestačila jen na Bělorusku Taťjanu Šarakovovou. Machačová se stala druhou českou medailistkou ze světového šampionátu dráhařů v novodobé historii. Pětadvacetiletá rodačka z Havlíčkova Brodu napodobila Ladu Kozlíkovou, která se v roce 2002 stala mistryní světa ve scratchi a skončila druhá v bodovacím závodě.

Machačová dnešní závod na 25 km skvěle rozjela. Díky úniku ovládla závodnice pražské Dukly čtyři bodované sprinty a posbírala 20 bodů. Spolu se Šarakovovou a bronzovou olympijskou medailistkou z Pekingu Španělkou Leire Olaberriaovou se snažily ujet zbytku pole o kolo, ale neúspěšně.

Jarmila Machačová

Datum a místo narození: 9. leden 1986, Havlíčkův Brod

Výška a váha: 158 cm, 61 kg

Bydliště: Světlá nad Sázavou

Trenér: otec Zdeněk Machač

Přezdívka: Džamila, Džamélie, Machy

To se povedlo až samostatnou akcí běloruské cyklistce, která díky tomu získala bonus 20 bodů a rozhodla o životním triumfu. Před rokem brala Šarakovová bronz. Na třetí pozici se v závěrečných dvou bodovaných sprintech protlačila favorizovaná Italka Giorgia Bronziniová, mistryně světa v bodovacím závodě z roku 2009 a úřadující světová šampionka na silnici.

Dosavadním nejlepším výsledkem Machačové na MS bylo páté místo ve scratchi loni v Kodani. V bodovacím závodě skončila před rokem čtrnáctá, předtím v něm byla nejlépe osmá. Ve Světovém poháru však už dokázala tuto disciplínu dvakrát vyhrát.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články