Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Dokoná Bábek vítězný hattrick? SP dráhařů pokračuje v Apeldoornu

Apeldoorn (Nizozemsko) - Tomáš Bábek se pokusí v nizozemském Apeldoornu na Světovém poháru dráhařů uzavřít rok dalším úspěchem. Před necelými třemi týdny získal titul mistra Evropy v keirinu a minulou sobotu potvrdil ve stejné disciplíně skvělou formu vítězstvím na SP v Glasgowě. Přímý přenos vysílá web ctsport.cz v neděli od 14:00. Kompletní program najdete zde.

Tomáš Bábek
zdroj: ČTK autor: Ivo Stejskal

"Doufám, že mi současná forma vydrží. Zatím si raději oba výsledky tolik nepřipouštím, všechno mi nyní přijde vynikající. Ale už se těším na volno," řekl devětadvacetiletý Bábek.

Kompletní výprava českých dráhařů se z Glasgowa přesunula přímo do Apeldoornu. "Podmínky k přípravě máme dobré. Důležité je, že doléčil nachlazení sprinter David Sojka," popsal kouč sprinterů Petr Klimeš.

Bábek bude startovat opět v keirinu, Sojka s Robinem Wagnerem ve sprintu a všichni tři zasáhnou i do týmového sprintu. Také vytrvalci pojedou ve stejném složení jako ve Skotsku, kde Martin Bláha s Jiřím Hochmannem dosáhli na 11. místo v madisonu a Nikolas Pietrula zasáhl do bodovacího závodu a skončil třináctý ve stíhacím závodě. Uspět chtějí i Jarmila Machačová s Lucií Hochmannovou, která byla pátá ve stíhačce.

Světový pohár pak bude pokračovat od 17. do 19. února v kolumbijském Cali a o týden později v Los Angeles. Všechny čtyři závody jsou kvalifikací na dubnové mistrovství světa v Hongkongu.

Je nám líto, video expirovalo.
Vítězný Bábkův keirin na SP v Glasgowě s ohlasem
Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články