Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Dlask před domácím ME: Nash by jela ráda, ale pořád je to otazník

První listopadová neděle se ponese ve znamení mistrovství Evropy v cyklokrosu, které proběhne v jihočeském Táboře. Pozornost organizátorů je momentálně upřena zejména na Kateřinu Nash. Zkušené reprezentantce totiž souboj o evropský titul nezapadá do programu celé sezony. Trenér Petr Dlask se však účasti elitní závodnice nevzdává. 

Kateřina Nash
zdroj: ČTK autor: Stejskal Ivo

"Katka by jela ráda, ale pořád je to otazník. Oficiální termín přihlášek je stanoven na 26. října o půlnoci. Má svůj rámcový plán na sezonu a teď tam stále ještě nějaké věci řeší. Pravdou je, že se startem původně nepočítala, ale po výsledcích během amerického turné situaci trošku přehodnotila," prozradil Dlask.

"Bylo by potřeba, aby v Táboře startovala. Byl by to dobrý předpoklad pódiového výsledku. Pendlování mezi Českou republikou a Amerikou, kde žije, je ovšem náročné. Je to otevřené. Rád bych řekl něco více, ale zatím opravdu nevím," doplnil čtyřicetiletý kouč.

Dlaskovi se přesto krystalizuje kostra reprezentace. "Pro nás to je stěžejní první vrchol sezony, navíc se jede doma, takže pro závodníky je to meta, ke které měli směřovat už přes léto. Povědomí o mistrovství Evropy stouplo a je to opravdu prestižní záležitost, jak bylo vidět loni i předloni," pokračoval.

Je nám líto, video expirovalo.
Češi se těší na domácí mistrovství Evropy v cyklokrosu

"Těsně před samotným šampionátem budeme mít soustředění přímo na trati, pak přijde na řadu finální příprava. Věřím, že jsme schopni získat jednu, možná i dvě medaile, ať už se o ně postarají Boroš, Paprstka, Ťoupalík nebo junior Schierl," přemítal bývalý reprezentant.

Přestože na ME nebývají k vidění úplně všechny hvězdy jako na mistrovství světa, spousta z nich bude na jihu Čech k vidění. I proto, že právě Evropané tvoří z velké části světovou špičku. "Pro nás jde o největší sportovní akci roku, která je ověřená praxí ze závodů Světového poháru i mistrovství světa," uvedl táborský starosta Jiří Fišer.

"Pro každého českého závodníka je šampionát obrovsky prestižní. Je to čest, když můžete závodit doma před vlastními diváky. Budeme doufat, že to někomu z nás cinkne a jako celý tým získáme nějakou medaili," prohlásila Pavla Havlíková, jež se představí v kategorii elite.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články