Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Touchdown

Další kolaps v časovce se nekonal. Roglič vyhrál etapu a je zpět ve vedení Vuelty

Vedení v celkovém pořadí Vuelty se po časovce přesouvá znovu na stranu Primože Rogliče. Slovinský cyklista etapu zajel nejrychleji a nově vede o 39 vteřin před Richardem Carapazem, třetí Hugh Carthy je o dalších osm sekund zpět. Druhý nejrychlejší čas v časovce zajel Američan Will Barta, který ztratil na vítězného Rogliče jedinou vteřinu. 

Primož Roglič
zdroj: Twitter.com/LaVuelta

Pro Primože Rogliče musel být velkým strašákem jeho více než měsíc starý výkon ze závěru Tour de France. Tehdy v časovce na Planinu krásných dívek ztratil žlutý dres ve prospěch svého mladého krajana Tadeje Pogačara. Do cíle dojel mrtvolně bledý a zcela vyčerpán.

Nic takového se ve třinácté etapě Vuelty nekonalo. Téměř třicet čtyři kilometrů dlouhý test, který končil ostrým stoupáním, zvládl nejrychleji, i když vítězství bylo těsné. Jen o jedinou vteřinu totiž porazil Willa Bartu ze stáje CCC.

"Už je to dlouho, co jsem vyhrál časovku. Dnes jsem se ale cítil dobře, čekal jsem, že to bude větší utrpení. Snažil jsem se koncentrovat sám na sebe a naštěstí to ode mě byla povedená časovka," říkal v cíli Roglič.

Připsal si tak čtvrtý triumf na letošní Vueltě. Richard Carapaz dojel do cíle se ztrátou 49 sekund, což znamenalo, že musel znovu červený dres odevzdat svému slovinskému soupeři. Třetí Hugh Carthy zajel velmi slušně. Brit poztrácel pětadvacet sekund a drží se stále v boji o celkové vítězství.

Je nám líto, video expirovalo.
Roglič po časovce opět vystřídal Carapaze v čele Vuelty
Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články