Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Česko - Rakousko

Cyklokrosaře čeká mistrovství republiky, favoritkou je Mikulášková

Praha - Domácí špička by se měla představit na mistrovství republiky v cyklokrosu. Pouze třetí žena průběžného pořadí Světového poháru Kateřina Nash dala přednost zámořské přípravě na mistrovství světa, které se uskuteční v Lucembursku na konci ledna. Vítězové z Hlinska si zajistí start na vrcholu sezony. Mistrovství republiky zahájí v 11:30 závod žen. Od 13:00 budou bojovat na trati v přímém přenosu ČT sport a webu ctsport.cz muži.

Martina Mikulášková
zdroj: ČTK autor: Kamaryt Michal

V mužském pelotonu mají být všichni favorité včetně obhájce Radomíra Šimůnka mladšího, jenž se loni dočkal kýženého titulu. Dalšími adepty na cenné kovy jsou vítěz Toi Toi Cupu Tomáš Paprstka či Michael Boroš.

V Hlinsku se pojede počtvrté po letech 1992, 2002 a 2011. "Trať, která je už měsíc vytyčená a je na ní v současnosti sníh, je víceméně stejná jako v předchozích letech. Udělali jsme ji o něco více technickou, ale převýšení zůstává," řekl na dnešní tiskové konferenci v Praze ředitel závodu Leoš Chvojka.

Je nám líto, video expirovalo.
Cyklokros se chystá na MČR v Hlinsku

Starosti mu dělá předpověď počasí, podle níž má být v den závodu minus 16 stupňů Celsia. "Pořídili jsme dřevěné zábrany, které mají zabránit zavátí trati, ale s tím mrazem lze bojovat jen těžko. Doufám, že nedojde k tomu, že by hlavní rozhodčí musel závod zrušit s tím, že by ohrožoval zdraví jezdců," uvedl Chvojka.

Při neúčasti Nash touží zopakovat triumf z loňského roku v Kolíně další trojnásobná šampionka Martina Mikulášková. Tři domácí tituly má i Pavla Havlíková.

"Doufala jsem, že to bude v sezoně trochu lepší než loni, ale může se stát, že to mistrovství republiky celé smaže. Stejně jako se to stalo loni. Určitě je velkou výzvou i to, že bych mohla dosáhnout na čtvrtý titul. Jsem z těch holek navíc nejmladší a mít více titulů než Katka Nash, to je určitě motivující," uvedla Mikulášková, vítězka seriálu Toi Toi Cup.

Nash, které se podařilo ve druhé polovině prosince ve Světovém poháru nejprve zvítězit v Namuru a následně dojet třetí v Heusden-Zolderu, trénuje doma v USA. "Katka bohužel nepojede. Odletěla po Zolderu do zámoří, kde se bude 14 dnů připravovat, pak naskočí zpět až Světovým pohárem v polovině ledna v Římě, následně už zůstane v Evropě a bude ladit formu na MS v Lucembursku," uvedl reprezentační trenér Petr Dlask.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články