Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Slovensko - Česko

Cyklista Astarloza: Nedopoval jsem!

Madrid - Španěl Mikel Astarloza, který měl podle Mezinárodní cyklistické unie (UCI) osm dní před startem Tour de France pozitivní test na krevní doping EPO, dnes užití jakékoli zakázané látky popřel. Jedenáctý jezdec konečného pořadí letošní Tour je dočasně suspendován a čeká na výsledek analýzy vzorku B. "Nevzal jsem si nic nelegálního. Doping je dnes šílenstvím a sportovní sebevraždou. Udělám, cokoli bude potřeba, abych zjistil, odkud se onen domnělý pozitivní test vzal," prohlásil jezdec týmu Euskaltel Euskadi.

Devětadvacetiletý Španěl zároveň zpochybnil madridskou laboratoř, která vzorek jeho moči zkoumala. "Existují důvody, proč pochybovat o jejich důvěryhodnosti," řekl vítěz 16. etapy letošní Tour de France. 

Astarlozova stáj už dříve uvedla, že cyklistu považuje za nevinného. "Vnitrotýmový testovací systém neukázal žádné anomálie. Dokud to nebude oficiálně potvrzené, má naši plnou podporu," uvedl šéf stáje Igor González de Galdeano. 

Pokud by podezření z užívání krevního dopingu EPO potvrdila i analýza vzorku B, hrozí Astarlozovi dvouletý zákaz činnosti.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články