Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Archiv D: Sport 1975

Colbrelli spurtoval o výhru, pak ho oživovali. V nemocnici vážné problémy neobjevili

Dramatickou dohru měla úvodní etapa cyklistického závodu Kolem Katalánska, kterou vyhrál Australan Michael Matthews. V hromadném spurtu zvítězil po 171 kilometrech před evropským šampionem Italem Sonnym Colbrellim, jenž po dojezdu zkolaboval a lékaři ho zachraňovali pomocí masáže srdce. Vyšetření v nemocnici v Gironě u něj žádné vážné zdravotní problémy neobjevila.

Skupina cyklistů vedená Sonny Colbrellim
zdroj: ČTK/Panoramic autor: Nico Vereecken

Jednatřicetiletý jezdec stáje Bahrajn-Victorious znovu nabyl vědomí a byl převezen k vyšetřením do nemocnice. Colbrelli měl v sobotu jet Milán–Sanremo, ale kvůli zánětu průdušek nakonec na startu chyběl.

Po příjezdu do nemocnice už se podle prohlášení týmu cítil dobře. "Čekají ho další testy, abychom zjistili, co se stalo. Včerejší vyšetření srdce však neodhalila žádné zdravotní potíže nebo důvody k obavám," uvedl Bahrajn-Victorious.

Matthews si připsal první vítězství po roce a půl. Pro prvenství si dospurtoval dva dny poté, co se musel spokojit se čtvrtou příčkou na monumentu Milán–Sanremo. V úvodu 101. ročníku Kolem Katalánska využil ve finiši do mírného stoupání znalosti prostředí, neboť v Sant Feliu de Guíxols opanoval etapu už před třemi lety.

"Už to byla doba, co jsem naposledy vyhrál. Moc to pro mě znamená, vrátit se sem a znovu zvítězit," pochvaloval si jednatřicetiletý Australan, který čekal na triumf od předloňského srpna. Průběžné pořadí vede před Colbrellim díky bonifikaci o čtyři sekundy.

Dva čeští účastníci závodu WorldTour skončili v poli poražených. Michal Schlegel na 114. místě ztratil na vítěze téměř devět minut, Jan Hirt obsadil 162. příčku s mankem přes 17 minut.

Cyklistický závod Kolem Katalánska (WorldTour) - 1. etapa (171,2 km):

1. Matthews (Austr./BikeExchange-Jayco) 3:47:11, 2. Colbrelli (It./Bahrajn Victorious), 3. Pacher (Fr./Groupama-FDJ), 4. Higuita (Kol./Bora-hansgrohe), 5. Bagioli (It./Quick-Step-Alpha Vinyl), 6. Skjelmose (Dán./Trek-Segafredo) všichni stejný čas, ...114. Schlegel (ČR/Caja Rural-Seguros RGA) -8:56, 162. Hirt (ČR/Intermarché-Wanty-Gobert Matériaux) -16:54.

Průběžné pořadí: 1. Matthews 3:47:01, 2. Colbrelli -4, 3. Pacher -6, 4. Higuita, 5. Bagioli, 6. Skjelmose všichni -10, ...114. Schegel -9:06, 162. Hirt -17:04.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články