Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Cink si 2. místem v Teplicích zajistil účast na OH

Teplice - Třetím českým bikerem na olympijských hrách v Londýně bude Ondřej Cink. Mistr republiky do 23 let si nominaci zajistil v dnešním úvodním dílu Českého poháru v Teplicích, kde obsadil druhé místo za již jistým účastníkem londýnského závodu Janem Škarnitzlem. Oba pod pěti kruhy doplní mistra světa Jaroslava Kulhavého, jenž na severu Čech nestartoval.

Ondřej Cink
zdroj: ČT24

O třetí olympijské místo měli Cink a jeho největší rival Milan Spěšný, jenž je shodou okolností jeho trenérem, bojovat ve třech závodech. Spěšný obsadil šesté místo a stejně jako v březnu v rakouském Langenlois skončil za Cinkem.

"Jsem rád, že si Ondra vyjel olympiádu v přímých soubojích. Ve dvou ze tří kvalifikačních závodů skončil z adeptů o třetí místo ke Kulhavému a Škarnitzlovi nejlépe," uvedl na webu Českého svazu cyklistiky reprezentační kouč Viktor Zapletal.



Cink, který minulý víkend v Houffalize jako první Čech v historii vyhrál závod Světového poháru do 23 let, dnes na mistra republiky Škarnitzla ztratil 37 sekund. Třetí skončil o další minutu zpět Jiří Novák.

Mezi ženami zvítězila při neúčasti Kateřiny Nash a Terezy Huříkové slovenská bikerka Jana Števková. Nejlepší z Češek byla na čtvrté pozici sestra vítěze mužské kategorie Jitka Škarnitzlová.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články