Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MČR v alpském lyžování

Cavendish znovu čaroval a po devíti letech získal druhý britský titul

Mark Cavendish si další rok bude moci oblékat dres britského šampiona. Legendární sedmatřicetiletý cyklista zvítězil ve skotském mokrém a větrném počasí po devíti letech podruhé na britském mistrovství a díky 161. profesionální výhře se dostal na třetí místo historických tabulek.

Mark Cavendish slaví britský titul
zdroj: ČTK/PA autor: Steve Welsh

Cavendish vyhrál dvousetkilometrový závod ve Skotsku svým typickým způsobem ve spurtu. Člen týmu Quick-Step Alpha Vinyl v něm porazil své kolegy z úniku Sama Watsona a Alexe Richardsona a získal dres britského mistra podruhé po vítězství v roce 2013.

Díky 161. triumfu v kariéře vyrovnal Cavendish legendy Maria Cipolliniho a Rogera de Vlaemincka a jedno vítězství mu chybí k dostižení druhého Belgičana Rika van Looeye. V čele je s 283 výhrami bezkonkurenční Eddy Merckx.

Národní šampionáty se jako již tradičně jely ve stejném termínu ve všech cyklistických zemích. Ve Španělsku zvítězil teprve jednadvacetiletý Carlos Rodríguez, v Itálii Filippo Zana, velmi cenný belgický titul získal Tim Merlier a francouzský Florian Sénéchal. Holandským mistrem je Pascal Eenkhorn.

Kuriozní situace nastala na rakouském šampionátu, když společně do cíle přijelo hned pět závodníku týmu Bora-Hansgrohe. Novým šampionem se stal Felix Großschartner.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články