Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Cavendish opustil tým Sky a jde za miliardářem Bakalou do Omegy

Praha - Britský cyklista Mark Cavendish vyměnil trikot stáje Sky za tým Omega Pharma-Quick Step, kterou vlastní český miliardář Zdeněk Bakala. Sedmadvacetiletý sprinter specialista je vítězem třiadvaceti etap na Tour de France a v novém působišti budé závodit po boku českých profesionálů Františka Raboně a Zdeňka Štybara. Informaci zvěřejnil britský deník The Independent odkazující na stránky stáje Sky.

Mark Cavendish
zdroj: EPA autor: YORICK JANSENS

Na letošní Tour de France získal Cavendish tři etapová prvenství. Týmová taktika však nasměřovala k vítězství jeho konkurenta Bradleyho Wigginse, který se stal prvním Britem v historii, jenž opanoval slavnou Tour. "Očekávalo se, že na konci své první sezony u nás tým opustí kvůli střetu zájmů poté, co byly limitované jeho ambice na vítězství v etapách v průběhu závodů Grand Tours," uvedlo vedení stáje Sky, jejímž lídrem byl Bradley Wiggins a Cavendish pro ni pracoval jako domestik.

Týmovými kolegy sedmadvacetiletého vyhlášeného sprintera, který má na kontě 36 vítězných etap na závodech označovaných Grand Tours a loni opanoval závod s hromadným startem na mistrovství světa, tak budou i čeští jezdci Zdeněk Štybar a František Raboň. Teď budeme jezdit ty největší závody na etapová prvenství," prohlásil Raboň.

Cavendish, který ještě loni jezdil za HTC-Highroad, svým odchodem unikne nařízení šéfů stáje Sky, jejíž členové musí podepsat prohlášení, že nikdy nedopovali. Pokud odmítnou, budou propuštěni. Nařízení je reakcí na kauzu kolem Lance Armstronga a týmu US Postal, které Americká antidopingová agentura obviňuje z dlouholetého systematického dopingu.

Zdroj
ČTK, Independent

Hlavní zprávy

Nejčtenější články