Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Bernalův stav je po nárazu do autobusu stabilizovaný. Letos si ale nezazávodí, zní z nemocnice

Žádná obhajoba na Giru d'Italia či start na Tour de France nebo Vueltě. Letošní cyklistická sezona téměř s jistotou proběhne bez Egana Bernala. Za vše může vážná nehoda na domácím soustředění, při níž narazil do autobusu. Kolumbijská hvězda už prodělala dvě operace a je ve stabilizovaném stavu, na jednotce intenzivní péče univerzitní kliniky La Sabana, při vědomí a může pohybovat všemi končetinami.

Bernal měl nehodu v pondělí při tréninku ve své vlasti. Pětadvacetiletý jezdec stáje Ineos Grenadiers narazil na vysokohorském soustředění týmu do zadní části autobusu stojícího u kraje silnice. Bernal, jenž jel na časovkářském speciálu, si zřejmě nevšiml, že vozidlo zastavilo. Při kolizi ve vysoké rychlosti utrpěl mnohočetná zranění.

Operaci si vyžádalo poranění hrudníku a obratlů hrudní páteře, další zákrok provedli lékaři na pravé noze kvůli zlomené stehenní kosti a čéšce. Kromě toho si Bernal způsobil také fraktury několika žeber, které měly za následek i poranění plíce.

Podle odborníků je vzhledem k závažnosti zranění nepravděpodobné, že by Bernal v letošním roce závodil. Zlomená stehenní kost obvykle vyžaduje osmiměsíční pauzu, fraktura čéšky ještě delší dobu. "Pochybuji, že bude schopen letos závodit. Ani v září na Vueltě," řekl kolumbijský sportovní lékař zaměřující se na péči o cyklisty Camilo Pardo.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články