Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Bárta: Připravený jsem, ale bude tam hodně podobně kvalitních časovkářů

Praha – Velkou nadějí České republiky pro probíhající mistrovství světa bude ve španělské Ponferradě Jan Bárta. Znamenitý časovkář tam ve středu nastoupí na trať své nejsilnější disciplíny, individuální časovky. O své přípravě, taktice nebo i plánech pro příští léta mluvil Jan Bárta ve Sportovních zprávách.

Je nám líto, video expirovalo.
Host Sportovních zpráv: Cyklista Jan Bárta

Bárta se do Španělska přesouvá pouhé dva dny před svým hlavním závodem – na rozdíl třeba od některých jiných cyklistů. Říká však, že mu právě takováto příprava vyhovuje a času na aklimatizaci bude mít i tak dostatek. "Po cestě se jen na hodinu projedu, protočím nohy. Den před časovkou by pak rozjetí mělo být kvalitní, takže minimálně 23 hodiny na kole, aby se tělo dostalo zase do závodního rytmu a bylo připravené," uvedl český jezdec stáje NetApp-Endura.

  • "Časovka bude nabitá: jediný, kdo chybí, je Fabian Cancellara. O vítězi (Tony Martin) je skoro už předem rozhodnuto, ale může se stát cokoliv. Myslím si, že jsem dobře připravený. Je tam hodně časovkářů, kteří jsou zhruba na stejné úrovni jako já, a tam už bude záležet opravdu na drobnostech," uvedl ve Sportovních zprávách.
Jan Bárta
zdroj: ČTK/imago sportfotodienst

Věří, že mu bude vyhovovat i poněkud kopcovitější profil trati. "Pro mě to je dobré. Loni jsem byl na trati, která byla hodně placatá, jedenáctý, rok předtím na hodně vlnité trati sedmý – takže si myslím, že kopce pro mě jsou spíš plus. Je to něco, co mi asi trochu nahrává," uvedl. V časovce také nebude sám, startovat bude i Petr Vakoč. "Ukáží se dva čeští reprezentanti, což je určitě dobře. V posledních letech jsme pro závod měli dvě místa, ale startoval vždy jeden. Je ale lepší obsadit obě místa – Petr Vakoč je ještě mladý a do budoucna by v časovce mohl být dost dobrý. Tyhle zkušenosti mu určitě pomohou do příštích let," dodal Bárta.

Na rozdíl od kolegy Leopolda Königa Bárta podepsal novou smlouvu se svou stájí - a to na tři roky. Změna ho sice lákala, avšak výsledná nabídka NetAppu ho nakonec přesvědčila. "Zhodnotil jsem své možnosti, nabídky, které jsem dostal. Měl jsem více variant, ale tahle byla nejlepší, a proto jsem ji vzal," řekl Bárta. "Dostal jsem možnost na víc let a to beru jako pozitivní, že vím, že o mě tým má zájem," uzavřel.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články