Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Evropská a Konferenční liga UEFA

Barguil vyhrál druhou etapu, vedení drží Nibali

Sallent de Gálago - Šestnáctou etapu cyklistické Vuelty vyhrál ve spurtu Francouz Warren Barguil a zopakoval svůj triumf z páteční třinácté části letošního 68. ročníku závodu. Červený trikot pro celkového lídra udržel Ital Vincenzo Nibali, i když o část svého náskoku přišel. Český jezdec Leopold König zůstal osmý.

Warren Barguil
zdroj: ČTK/EFE

Cyklisté dnes jeli za sebou třetí horskou etapu, která byla sice se 146 kilometry nejkratší, ale i tak musel prořídlý peloton vystoupat dohromady 4033 metrů. V závěrečném táhlém stoupání do cíle v Sallent de Gállego postupně odpadali všichni členové široké skupinky uprchlíků a Barguil zůstal v čele sám.

Bývalého juniorského mistra Francie dostihl kilometr před cílem Kolumbijec Rigoberto Urán a v posledních metrech začal spurtovat jako první. Těsně před cílem ho ale Barguil o milimetry předčil a při svém prvním startu na závodu Grand Tour získal druhý triumf.

"Na začátku jsem se vůbec necítil dobře a včera v úniku jsem také měl problémy, takže jsem se rozhodl nedělat nic příliš brzo a zaútočit v závěru. Už jsem měl jedno vítězství v kapse, takže jsem zvládl zůstat klidný, když mě Urán dojel. Doufal jsem, že ve sprintu by to mohlo vyjít," řekl Barguil.

Ve skupince favoritů byl kvůli silnému protivětru úspěšný až nástup Joaquina Rodrígueze, za kterým se udržel i celkově druhý Američan Christopher Horner. Ten tak snížil na 28 sekund dosud padesátivteřinový náskok lídra závodu Nibaliho. Vítěz letošního Gira dojel hned za Königem na 26. příčce. 

"Mít červený trikot začíná už být trochu únavné. Se všemi těmi mediálními povinnostmi a dlouhými přesuny mezi etapami nezbývá příliš mnoho času. Dnešní finiš byl hodně těžký, při stoupání hodně foukalo. Ale o své síle nepochybuji, jsem optimistický," řekl Nibali.

Američan však neskrýval po dnešním stažení soupeřova náskoku ambice. "Může se stát cokoliv, záleží na Nibalim. Jestliže jenom trochu poleví, všechno bude možné," řekl Horner. V úterý čeká jezdce druhý volný den v letošním programu, poté bude na řadě pět posledních etap. Nejbližší středeční z Calahorry do Burgosu má rovinatý profil a měří 189 kilometrů.

Je nám líto, video expirovalo.
Vuelta 2013

Cyklistický etapový závod Vuelta - 16. etapa: Graus - Sallent de Gállego (147,7 km):

1. Barguil (Fr./Argos) 3:43:31, 2. Urán (Kol./Sky) stejný čas, 3. Huzarski (Pol./NetApp) -3, 4. Nerz (Něm./BMC) -8, 5. Herrada (Šp./Movistar) -20, 6. Cherel (Fr./AG2R), 7. Paterski (Pol./Cannondale) oba -37, 8. Cardoso (Portug./Caja Rural) -40, 9. Txurruka (Šp./Caja Rural) -42, 10. Sörensen (Dán./Saxo-Tinkoff) -45, ...25. König (ČR/NetApp-Endura) -2:08.

Průběžné pořadí: 1. Nibali (It./Astana) 64:06:01, 2. Horner (USA/RadioShack) -28, 3. Valverde (Šp./Movistar) -1:14, 4. Rodríguez (Šp./Kaťuša) -2:29, 5. Pozzovivo (It./AG2R) -3:38, 6. Roche (Ir./Saxo-Tinkoff) -3:43, 7. Pinot (Fr./FDJ.fr) -4:37, 8. König -6:17, 9. S. Sánchez (Šp./Euskaltel) -7:33, 10. Kangert (Est./Astana) -9:21.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články