Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Německo - Polsko

Bábkovi keirin na MS nevyšel. Babor bojoval ve scratchi, Kohoutková ve vylučovačce

Druhým dnem pokračovaly soutěže na MS v dráhové cyklistice. Ve Francii se ve finále scratche představil Daniel Babor, který čerstvě podepsal smlouvu se silničním španělským týmem Caja Rural. Babor dojel patnáctý. O dvě příčky lépe se umístila Kateřina Kohoutková ve vylučovacím závodě. Do semifinále keirinu se neprobojoval Tomáš Bábek.

Je nám líto, video expirovalo.
Českým dráhařům se na MS zatím nedaří

Nizozemec Harrie Lavreysen vyhrál ve francouzském Montigny potřetí za sebou závod v keirinu. Pětadvacetiletý Lavreysen loni na olympijských hrách v Tokiu vybojoval zlato v individuálním i týmovém sprintu, ale v keirinu byl třetí. Nyní navázal na prvenství ze stejné disciplíny na MS v Berlíně a Roubaix. Za sebou nechal stejně jako loni na MS krajana Jeffreyho Hooglanda, třetí byl Kevin Quintero z Kolumbie.

"Pokaždé jsem při těch vítězstvích použil vlastně stejnou taktiku – vždy jsem vsadil na své rychlé nohy a dnes jsem je měl vážně rychlé. Po včerejšku jsme byli smutní, dnes jsem tak měl ale ještě o to větší motivaci vyhrát a jsem rád, že se to povedlo," řekl Lavreysen a připomněl středeční finálovou porážku v týmovém sprintu s Australany.

Bábek, jenž má ve sbírce i světový bronz z roku 2017, skončil poslední v úvodní rozjížďce a stejně dopadl i v opravách.

Babor pomýšlel ve scratchi vysoko a toužil vylepšit šesté místo z loňského šampionátu. V rychlém závodě ale do bojů o medaile nezasáhl, přestože dlouho kontroloval dění v čele. Zvítězil teprve devatenáctiletý Dylan Bibic, jenž se postaral o první cenný kov pro Kanadu ve scratchi. "I když jsem věděl, že mohu v závěrečném sprintu vyhrát, pořád tomu nemohu uvěřit, že se mi to povedlo," řekl Bibic.

O dvě příčky lepší než Babor byla ve vylučovacím závodě Kohoutková. Ze zlata se radovala Belgičanka Lotte Kopecká, která obsadila na nedávném silničním MS v australském Wollongongu stříbro v závodě s hromadným startem. Rovněž druhá byla ve vylučovacím závodě už loni na MS dráhařů, letos se stala ve stejné disciplíně mistryní Evropy.

V ženském sprintu sice Veronika Jaborníková prošla kvalifikací, ale hned v dalším kole byla vyřazena. O medailích se bude rozhodovat v pátek.

Stíhací závody družstev vyhráli Britové a Italky. Ethan Hayter, Oliver Wood, Ethan Vernon a Daniel Bigham porazili ve finále kvarteto Itálie. Opačným výsledkem skončilo klání obou zemí mezi ženami, v němž Britky nestačily na Italky Elisu Balsamovou, Chiaru Consonniovou, Martinu Fidanzaovou a Vittorii Guazziniovou. Fidanzaová přitom již jedno zlato z Montigny má – ve středu ovládla scratch. K postupu do finále pomohla i Martina Alziniová.

Mistrovství světa v dráhové cyklistice v Montigny (Francie):

Muži:

Keirin: 1. Lavreysen, 2. Hoogland (oba Niz.), 3. Quintero (Kol.), ...23. Bábek (ČR) vyřazen v opravách.

Scratch: 1. Bibic (Kan.), 2. Kuboki (Jap.), 3. Eefting (Niz.), ...15. Babor (ČR).

Stíhací závod družstev - finále: Británie (Hayter, Wood, Vernon, Bigham) 3:45,829 - Itálie (Consonni, Ganna, Milan, Moro) 3:46,033, o 3. místo: Dánsko (T. Hansen, Bevort, L. N. Hansen, Pedersen) 3:46,721 - Austrálie 3:48,127.

Ženy:

Vylučovací závod: 1. Kopecká (Belg.), 2. Barbieriová (It.), 3. Valenteová (USA), ...13. Kohoutková (ČR).

Stíhací závod družstev - finále: Itálie (Balsamová, Consonniová, Fidanzaová, Guazziniová) 4:09,760 - Británie (Evansová, Archibaldová, Knightová, Morrisová) 4:11,369, o 3. místo: Francie (Borrasová, Copponiová, Fortinová, Berteauová) 4:10,774 - Austrálie 4:13,866.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články