Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Sprinteři skončil na úvod MS devátí, vyhráli senzačně Australani

Nedaleko Paříže začalo letošní mistrovství světa v dráhové cyklistice. V první den soutěží startovalo české sprinterské trio Martin Čechman, Tomáš Bábek a Matěj Bohuslávek. Češi skončili na prvním nepostupovém místě a obsadili deváté místo. Vyhráli překvapivě Australani, kteří ve finále porazili favorizované Nizozemsko. Ve scratchi dojela Petra Ševčíková na desáté příčce. 

Je nám líto, video expirovalo.
Výkon českých sprinterů v kvalifikaci MS

Dvaadvacetiletá Ševčíková si o jedno místo pohoršila oproti loňskému šampionátu v Roubaix. Stejně jako před rokem porazila v boji o zlato Italka Martina Fidanzaová Nizozemku Maiku van der Duinovou. Bronz si vyjela Britka Jessica Robertsová.

Matěj Bohuslávek, Martin Čechman a Tomáš Bábek ztratili v kvalifikaci týmového sprintu půl sekundy na poslední postupovou příčku Kanady.

Čtyřleté kralování Nizozemců ukončili ve finále Australané Matthew Glaetzer, Leigh Hoffman a Matthew Richardson, jimž do finále pomohl i Thomas Cornish. V souboji o zlato je porazili těsně o 43 tisícin sekundy. Bronz získali Britové.

Týmový sprint žen opanovaly jasně Němky Pauline Graboschová, Emma Hinzeová, Lea Friedrichová a ve stejné sestavě završily na MS vítězný hattrick.

Časem 45,967 ve finálové jízdě proti Číňankám navíc vytvořily nový světový rekord, když hranici 46 prolomily poprvé již během dne na cestě do finále. I v tomto závodě oslavila zisk bronzu výprava Británie.

Mistrovství světa v dráhové cyklistice v Montigny (Francie):

Muži:

Týmový sprint - finále: Austrálie (Glaetzer, Hoffman, Richardson, Cornish) 41,600 - Nizozemsko (Hoogland, Lavreysen, Van den Berg) 41,643, o 3. místo: Británie (Fielding, Turnbull, Carlin) 42,844 - Německo 42,950, ...v kvalifikaci 9. ČR (Bohuslávek, Čechman, Bábek).

Ženy:

Scratch: 1. Fidanzaová (It.), 2. Van der Duinová (Niz.), 3. Robertsová (Brit.), ...10. Ševčíková (ČR).

Týmový sprint - finále: Německo (Graboschová, Hinzeová, Friedrichová) 45,967 (světový rekord) - Čína (Pao Šan-ťü, Kuo Jü-fang, Jüan Li-jing) 46,631, o 3. místo: Británie (Bellová, Capewellová, Finucaneová) 46,596 - Nizozemsko 46,604.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články