Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

Australané si podmanili Katalánsko. Třetí australský triumf přidal O'Connor

Má za sebou již etapové triumfy na Tour i na Giru, nyní přidává i úspěch na závodě Kolem Katalánska. Australan Ben O'Connor vyhrál třetí etapu slavného závodu vrcholící stoupáním La Molina a prodloužil tak nebývalou australskou vítěznou sérii - v minulých dnech slavili krajané Michael Matthews a Kaden Groves. O'Connor porazil o šest vteřin skupinu pronásledovatelů vedenou Juanem Ayusem a je novým lídrem závodu. 

Ben O'Connor
zdroj: Twitter.com/VoltaCatalonya

V průběžné klasifikaci O'Connor vede o deset sekund. "Mám za sebou těžký měsíc, protože jsem byl hodně nemocný. Vrátit se a vyhrát je úžasné. O vítězství se snažím rok co rok a je fajn to zvládnout takhle v úvodu sezony," pochvaloval si O'Connor, který kvůli nemoci nedokončil začátkem měsíce Paříž-Nice.

Vyhrát se mu povedlo poprvé od loňského července, kdy ovládl devátou etapu Tour de France. "Věřím si tu, protože jsem cítil, že mám formu. Nečekal jsem, že mi povede sólový únik. Doufal jsem, že někdo pojede se mnou. Nakonec jsem musel jet sám, ale naštěstí to vyšlo," řekl po šestém vítězství v profesionální kariéře.

Jan Hirt a Michal Schlegel dokončili třetí etapu s velkou ztrátou.

Cyklistický závod Kolem Katalánska (WorldTour) - 3. etapa (161,1 km):

1. O'Connor (Austr./AG2R) 4:12:51, 2. Ayuso (Šp./SAE Team Emirates), 3. Quintana (Kol./Arkéa Samsic), 4. Higuita (Kol./Bora-hansgrohe), 5. Almeida (Portug./SAE Team Emirates), 6. Poels (Niz./Bahrajn-Victorious) všichni -6, ...132. Hirt (Intermarché-Wanty-Gobert Matériaux) -18:17, 147. Schlegel (Caja Rural-Seguros RGA) -27:10.

Průběžné pořadí: 1. O'Connor 12:44:20, 2. Ayuso -10, 3. Quintana -12, 4. Higuita, 5. Ciccone (It./Trek-Segafredo), 6. Johannessen (Nor./Uno-X Pro Cycling) všichni -16, ...135. Hirt -35:54, 140. Schegel -36:49.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články