Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Armstrong za dva roky definitivně skončí

Milán - Legendární americký cyklista Lance Armstrong chce jezdit ještě dva roky, pak nadobro skončí. Jeho hlavním snem je zisk osmého prvenství z Tour de France. Slavný cyklista dále oznámil, že končí s uveřejňování výsledků vlastních dopingových zkoušek, neboť pouze vyvolávají spekulace a dopingoví komisaři jej stejně pravidelně testují. Prohlásil to v rozhovoru pro italský deník Gazzetta dello Sport.

Osmatřicetiletý cyklista se vrátil do profesionálního pelotonu v lednu po třech a půl letech. Po sezoně skončil v Astaně a založil si vlastní stáj RadioShack, kam přetáhl většinu jezdců včetně manažera Johana Bruyneela. "Ten tým ale nebyl postaven pro mě. Je mi už 38, naším cílem je jít dál než Armstrong," upozornil.

Pro příští dva roky je jeho hlavním hnacím motorem snaha získat osmý titul z Tour. Jeho hlavním konkurentem bude obhájce prvenství Alberto Contador, který jako jeden z mála v Astaně zůstal. "Alberto je neuvěřitelný talent. Bude to těžké, ne-li nemožné ho porazit. Ale uvidíme," zhodnotil své šance Armstrong.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články