Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Plavání 2024

Andrleho tým přišel v Rakousku o jezdce, Turek s Černým pokračují

Cyklistický svět se v současnosti soustředí především na Tour de France. Paralelně však probíhá také závod Kolem Rakouska. Jeho první etapu vyhrál Carlos Barbero z Movistaru. Nepříjemnosti mezitím řešil tým Reného Andrleho Israel Cycling Academy.

Je nám líto, video expirovalo.
Rakousko objíždí na kole Černý a Turek

České barvy reprezentují v letošním závodě Kolem Rakouska Josef Černý a Daniel Turek. V úvodní 139 kilometrů dlouhé etapě se ale výrazněji neprosadili, i když na rozdíl od Turkova kolegy z týmu Israel Cycling Academy Matthiase Brändleho dojeli do cíle.

Rakouského cyklistu zastavil pád před nájezdem do závěrečných okruhů ve Freistadu, když se zamotal do koberce zakrývajícího kabel a zlomil si klíční kost. Izraelská stáj, která obhajuje vítězství a v níž působí jako sportovní ředitel bývalý mistr České republiky René Andrle, se tak ve zbytku závodu musí obejít bez něj.

"Matthias už je v pořádku. Není to vážné, ale i tak musí podstoupit operaci," hodnotil po konci etapy Andrle, který bude jedním z expertů ČT sport během přenosů na Tour de France.

Úvodní etapa vyvrcholila sprintem, který ovládl Španěl Carlos Barbero ze stáje Movistar. Daniel Turek dojel 56. a Josef Černý 78.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články