Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

8. etapa: Tour de France navštíví Lausanne, město světového olympismu

Silniční cyklistika a olympijské hnutí nebyly vždy úplně snadným spojením, zlato z Her dodnes nemá takovou hodnotu jako například žlutý dres. Tour de France se olympijské myšlenky symbolicky dotkne v osmé etapě, která bude končit v Lausanne na břehu Ženevského jezera, kde se nachází sídlo Mezinárodního olympijského výboru. Přímý přenos 8. etapy sledujte od 13:50 na ČT sport a ČT sport Plus.

Peloton se přesune na švýcarské silnice a nabídne etapu s cílem v Lausanne, sídle Mezinárodního olympijského výboru, která nemá takové převýšení, což může znamenat velmi zajímavý souboj o etapu z úniku. 

Právě takové dny často bývají ozdobou programu Tour: nepředvídatelné, dramatické a s dvojím "závodem", tedy jedním o triumf v etapě a druhým o pozice v celkovém pořadí. Do prvního klání by se klidně mohli zapojit Matej Mohorič, Nils Politt a Bauke Mollema, tedy jedni z etapových "únikových" vítězů loňského ročníku.

"Etapy, co přijdou, pro mě budou černý Petr. Kromě etap přes Galibier a Alpe d'Huez jsou všechny hrozně nevyzpytatelné," míní také expert ČT sport Stanislav Kozubek, který byl hostem Velo fokus podcastu.

"Nemyslím si, že tým UAE bude chtít pořád držet žlutý dres, musí šetřit síly. Už v minulosti se stalo, že tým dres přenechal někomu z úniku, aby si ho vzali zpět až ve chvíli, kdy to bude vhodné," dodává bývalý profesionální cyklista.

"Očekávám, že právě tohle by se mohlo stát. Kdokoliv se dostane do úniku a bude mít nohy, může vzít vítězství," předpovídá Kozubek před víkendovými etapami. Jak vše dopadne, sledujte od 13:50 na ČT sport a ČT sport Plus. Spolu s Tomášem Jílkem komentují Petr Benčík a Ján Svorada.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články