Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Thomas Cup 2024

5. etapa: Alaphilippe bude hájit vedení v kopcích u Colmaru

Julian Alaphilippe chce udržet žlutý dres co nejdéle. V páté etapě přijde první trochu vážnější test. Na programu jsou dvě dvojkové a stejný počet trojkových vrchařských prémií. Přímý přenos sledujte od 14:05 na ČT sport a webu ctsport.cz, spolu s Tomášem Jílkem komentují Stanislav Kozubek a Ján Svorada.

Profil 5. etapy Tour de France 2019
zdroj: letour.fr

Alaphilippe získal žlutý dres po třetím dnu, kdy se utrhl soupeřům už patnáct kilometrů před cílem v Épernay. Terén páté etapy by mu podle předpokladů měl navýsost vyhovovat, vždyť krátká prudká stoupání jsou ta, v nichž se cítí nejlépe. Série několika kopců bude vrcholit na Cote des Cinq Chateaux (4,9 km / 6,9 %) dvacet kilometrů před finišem v Colmaru.

Kromě Alaphilippa mají tuto etapu zaškrtnutou i další podobní závodníci: Michael Woods, Alejandro Valverde, o útok by se mohl pokusit třeba i Jakob Fuglsang, který byl letos na pódiu všech tří ardenských klasik. Na druhou stranu, už o den později je čeká první vrchařský test, tedy stoupání na Planinu krásných dívek. A nikdo z favoritů se nebude chtít "vystřílet" předčasně.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články