Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

2. etapa: První šance pro sprintery. V Lutychu se těší na hromadný finiš

Düsseldorf – Tour de France pokračuje druhým dnem a stále se pohybuje mimo francouzské území. Ve sprinterské etapě závodníci vyjedou z Düsseldorfu a postupně se přesunou do belgického Lutychu. Žlutý dres veze na svých zádech Geraint Thomas. Přímý přenos sledujte od 11:55 na ČT sport a webu ctsport.cz. Spolu s Tomášem Jílkem komentují Stanislav Kozubek a Tomáš Konečný. Začtěte se i do našeho průvodce Tour de France a poslechněte si nový díl Velo fokus podcastu.

Profil 2. etapy Tour de France 2017
zdroj: cyclingnews.com

Před pěti lety se cyklisté v ulicích Lutychu seřadili na start úvodního prologu – vyhrál Fabian Cancellara a hned za ním dojel Bradley Wiggins, který o tři týdny později získal první žlutý dres pro Velkou Británii v historii. Letos se cyklisté do belgického města podívají znovu.

Poté, co překročí hranici s Německem a dostanou se do ulic Lutychu, se od nich očekává první sprinterský finiš tohoto ročníku. Největšími favority jsou Marcel Kittel a Peter Sagan, který může ideálně načít svou cestu k šestému zelenému dresu.

V závodu už nepokračují dva španělští spolufavorité Alejandro Valverde a Jon Izagirre, oba museli odstoupit po těžkých pádech na kluzké trase úvodní časovky.

*** Marcel Kittel** Arnaud Démare, André Greipel, Peter Sagan* Mark Cavendish, John Degenkolb, Alexander Kristoff

Průběžné pořadí po 1. etapě: 1. Thomas (Brit./Sky) 16:04, 2. Küng (Švýc./BMC) -5, 3. Kiryjenka (Běl./Sky) -7, 4. Martin (Něm./Kaťuša) -8, 5. Trentin (It./Quick-Step) -10, 6. Froome (Brit./Sky) -12, 7. Van Emden (Niz./LottoNL), 8. Kwiatkowski (Pol./Sky) oba -15, 9. Kittel (Něm./Quick-Step), 10. Boasson Hagen (Nor./Dimension Data) oba -16, ...31. Štybar (Quick-Step) -39, 78. Kreuziger(Orica) -56, 117. Cink (Bahrajn Merida) -1:13. 

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články