Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ŠKODA CUP - Česká Kamenice

17. etapa: Peloton se před alpským trojbojem přesune do Gapu

Rovných dvě stě kilometrů si organizátoři naplánovali na sedmnáctou etapu, která závodníky přivede do podhůří Alp. Těsně před cílovým Gapem přijde pětikilometrové stoupání. To už může otestovat nohy cyklistů před následujícím alpským trojbojem. Přímý přenos sledujte od 14:05 na ČT sport a webu ctsport.cz, spolu s Tomášem Jílkem komentují Petr Benčík a Tomáš Konečný.

Profil 17. etapy Tour de France 2019
zdroj: letour.fr

Závěr letošní Tour de France bude nesmírně náročný: tři alpské dny ve vysoké nadmořské výšce (nejvýš se peloton dostane v pátek, a to do výšky 2750 metrů nad mořem) přinesou mnoho nastoupaných metrů. Sedmnáctá etapa bude malým předkrmem před náročnými dny, který se však může zvrtnout. Před finišem v Gapu totiž přijde stoupání na Col de la Sentinelle.

Jeho proporce (5,2 kilometru za sklonu 5,4 procenta) sice nejsou ničím vážným v porovnání s tím, co teprve přijde, i tak ale může napáchat v unaveném pelotonu škody. Stačí menší zaváhání, případně defekt a hlavní pole může závodníkovi hodně rychle odjet. Pokud se však vše udrží přes vrchol pohromadě, mohli bychom se dočkat sprintu všestrannějších finišmenů.

První jméno, co přijde na mysl, je tak Peter Sagan. Svou mizernou Tour ale bude chtít zvrátit také Michael Matthews, příliš se též nedaří ani Sonnymu Colbrellimu. A pak je tu také norský expres Edvald Boasson Hagen – hvězda týmu Romana Kreuzigera taktéž čeká na letošní úspěch a podobný profil by se svými dispozicemi zvládnout mohl.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články