Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golfista roku

Švédové přidali k olympijskému zlatu i titul světových šampionů, MS ovládli počtvrté v řadě

Švédský tým vedený hvězdným skipem Niklasem Edinem získal počtvrté za sebou titul mistrů světa v curlingu. Ve finále v Las Vegas porazil družstvo Kanady 8:6 a jako první v historii dokázal ve stejném roce ovládnout olympijské hry i světový šampionát. Šestatřicetiletý Edin přidal do své sbírky už šesté zlato z MS. Čeští curleři skončili v Las Vegas devátí.

Je nám líto, video expirovalo.
Švédové ovládli počtvrté v řadě MS v curlingu, Edin má šesté zlato

Kanaďané sice vyhráli základní skupinu, Švédy v ní ale neporazili a recept na ně nenašli ani ve finále. V prvních dvou endech si sice vypracovali náskok 3:0, pak ale Edin začal skórovat a hra se vyrovnala.

Do posledního desátého endu šly týmy za stavu 6:6, v závěru kanadský skip Brad Gushue nedokázal vyrazit dva lépe postavené kameny soupeře a Švédové už svůj poslední hod hrát ani nemuseli.

"Mohlo to dopadnout jakkoliv. Na začátku nás přehrávali, ale my jsme se snažili udržet a hrát dobře naše kameny. Ve druhé polovině zápasu jsme odvedli výbornou práci a využili šance, když jsme je dostali. Jsem na tým hrdý, že všichni vydrželi a nenechali se frustrovat," prohlásil Edin.

"V posledních letech jsme dokázali spoustu mimořádných věcí. Je úžasné, čeho jsme dosáhli, byla za tím tvrdá práce," dodal.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články