Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Paulovi hrají převratnou sezonu a vyhlíží MS. Načasování máme dobré, věří si

Začíná mistrovství světa smíšených dvojic v curlingu. Ve švédském Östersundu zahajují boje v základní fázi také manželé Zuzana a Tomáš Paulovi. Účastníci olympijských her v Pekingu prožívají tak trochu jinou sezonu, neboť s nimi cestuje i roční syn Matěj. Sportovních cílů se však ani zdaleka nevzdávají. Na světovém šampionátu chtějí získat důležité body v olympijské kvalifikaci. Konkurence je ovšem obrovská. Na úvod Češi podlehli Skotům 3:7. Přímé přenosy vybraných zápasů nabídne i ČT sport a ČT sport Plus.

Je nám líto, video expirovalo.
Curleři Tomáš a Zuzana Paulovi na prahu MS

Po velkém úspěchu a šestém místě na Hrách v Pekingu se jim na začátku minulého roku narodil syn Matěj. Návrat na led byl proto pozvolný.

"Začínali jsme pomaleji a potřebovali jsme se adaptovat na nový proces. Sezona byla pro nás převratná, protože s námi na turnaje začal jezdit náš syn," poznamenala Zuzana Paulová.

Matěj nebude chybět na tribuně ani ve středním Švédsku. "První část sezony jsme strávili tím, že jsme hledali optimální nastavení, jak zkombinovat to, abychom dítě uspali, aby bylo spokojené, maminka byla spokojená a abychom zároveň podávali výkony. Myslím si, že se postupně zlepšujeme a načasování máme dobré," podtrhla Zuzana.

Je sportovec klidnější po narození potomka?

Zuzana Paulová: "Tady ty proslovy sportovců jsou hrozně nefér, upnula jsem se na ně. Ne, nezklidnila jsem se. Není to víc v pohodě. Zápasy jsou stále stejně dramatické, poslední kameny jsou stále stejně intenzivní a já stále stejně nerada prohrávám, takže je to úplně jedno."

Cílem je první desítka

Na světovém šampionátu je 20 týmů rozdělených do dvou skupin po deseti. Vítězové postupují přímo do semifinále, další dva týmy z každé skupiny hrají duel play-off. Jejich vítězové doplní semifinálové dvojice.

"Ambice jsou pokaždé, když jedeme na mistrovství světa, stejné. Zatím jsme na něm byli pětkrát a pokaždé jsme byli top 10, takže kdybychom výsledek zopakovali, budeme spokojení," uvedl Tomáš Paul.

Letos je šampionát podobně jako u čtyřčlenných týmů důležitý z hlediska bodů do olympijské kvalifikace. Sčítají se umístění z letošního MS a toho příštího. "Na olympiádu postupuje jen sedm týmů plus (pořadatelská) Itálie, takže bychom potřebovali být ještě o něco lepší, abychom měli náskok pro další mistrovství světa," vysvětlil Tomáš.

Situace se už před prvním zápasem nevyvinula z českého pohledu úplně šťastně. "Los byl velmi nemilosrdný. Skupiny jsou z našeho pohledu hodně nevyrovnané a my jsme bohužel zabrousili do té těžší. Máme tam Kanaďany, Skoty... Máme je hned na začátku, tak doufáme, že to dobře rozjedeme," uvedla Zuzana.

Dalšími soupeři českého týmu budou Čína, Korea, Nizozemsko, Nový Zéland, Austrálie a USA. Právě duely s posledními dvěma nabídne v přímých přenosech i ČT sport a ČT sport Plus.

Přímé přenosy z MS v curlingu smíšených dvojic ze základní části

Úterý 23. 4. 17:55: Austrálie – Česko (ČT sport Plus)

Středa 24. 4. 13:55: USA – Česko (ČT sport)

Zdroj
ČT24, worldcurling.org

Hlavní zprávy

Nejčtenější články