Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Kubeškův tým na Prague Classic prohrál boj o bronz, zvítězili Švédové

Tým Karla Kubešky podlehl na Prague Classic v těsném semifinálovém souboji polskému celku skipa Boryse Jasieckého 5:6 a finále turnaje World Curling Tour mu uteklo. Když nestačil ani na Rusy vedené Michailem Vaskovem, skončili Češi na konečném čtvrtém místě. Ve finále zvítězila švédská čtveřice skotského skipa Camerona Bryce.

Je nám líto, video expirovalo.
Klíčové kameny utkání týmů Kubešky a Jasieckého

Kubeškův tým vstoupil do semifinálového klání velmi sebevědomě a ujal se vedení 2:0. Klíčový moment přišel v třetí části. Češi mohli dlouho myslet i na tříbodový zisk, jenže Jasiecki předvedl precizní take out a Martin Jurík místo pohodlného draw prohodil kruhy.

Poláci byli rázem na koni a začali kontrolovat utkání. Češi se sice dotáhli, ale před posledním endem museli dotahovat dvoubodovou ztrátu. Čekal je velmi náročný poslední kámen, který Jurík nezvládl stoprocentně.

V boji o bronz začali Češi opět lépe, ale od čtvrtého endu bodovali pouze Rusové. Utkání skončilo předčasně po sedmém dějství výsledkem 3:6.

Většinu finálového klání měli pod kontrolou Švédové. Poláci díky chybě získali naději, ale poslední kámen už byl nad síly skipa Jasieckého. Švédové zvítězili 7:3.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články