Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Touchdown

Koronavirová smůla curlerek. Reprezentantky musí do karantény a přijdou o kvalifikaci MS

Koronavirus připravil české hráčky curlingu o možnost bojovat o účast na letošním mistrovství světa. Místo kvalifikačního turnaje, do kterého měl vstoupit v úterý, skončil reprezentační výběr po dvou pozitivních testech v dějišti ve finském městě Lohja na pět dnů v karanténě. Informoval o tom na svém webu Český svaz curlingu.

"Dva pozitivní testy a karanténa zbývajících hráček automaticky znamená, že tým do soutěže nezasáhne. Tím končí naděje českých žen na účast na mistrovství světa 2022," uvedl svaz.

Světová federace navrhla české straně, aby poslala narychlo náhradní tým, který by musel předložit dva negativní PCR testy (jeden před odletem a jeden po příletu). Nestihl by ale minimálně první dva zápasy, které by byly zkontumovány, proto svaz nabídku nevyužil.

České ženy mají za sebou nevydařenou sezonu. Na listopadovém mistrovství Evropy sestoupily do skupiny B, v olympijské kvalifikaci skončily poslední a do bojů o MS ani nezasáhnou. "Zpět na světovou scénu je čeká dlouhá cesta," napsal svaz. Curlerky se pokusí na podzim probít zpět mezi elitu na mistrovství Evropy 2023 a na MS se mohou probojovat nejdříve za dva roky.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články