Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Mezinárodní závody spřežení CAI Kladruby nad Labem

České curlerky těsně podlehly Italkám. Boj o postup na MS se dramatizuje

Po pondělní těžké porážce od Německa 1:9 přišla pro české curlerky další rána. Ve svém šestém vystoupení na mistrovství Evropy v Tallinnu nestačily Kubešková a spol. na zatím poslední Italky a po porážce 6:7 mají na svém kontě stále jen dvě výhry.

Česká curlerka Alžběta Baudyšová
zdroj: ČTK/ZUMA autor: Ju Huanzong

"Hrálo se nám celkem dobře. Italky neudělaly žádnou vážnou chybu. Když dostaly šanci, potvrdily ji. Je těžké hrát proti takovému soupeři. S naším výkonem jsem spokojená a doufám, že nám to bude v dalších zápasech stačit," řekla po zápase Kubešková.

Češky vstupovaly do souboje s týmem skipky Veronicy Zapponeové s bilancí dvou vítězství a třech porážek. Po sérii duelů s velmi těžkými soupeřkami velela touha po účasti v play-off zvítězit. Hrálo se opatrně, přesto se drobných chyb nevyvaroval ani jeden z týmů. České hráčky se ujaly vedení 3:1, jenže Italky bryskně srovnaly a v pátém endu při české výhodě posledního kamene uzmuly dokonce dva body.

"Italky odehrály zápas velmi dobře. Zapponeová a Romeiová hrály vysoko nad svůj průměr," uvedl trenér Karel Kubeška.

Je nám líto, video expirovalo.
Ženy podlehly na ME v curlingu i poslední Itálii

Kubeškové se podařilo v devátém endu srovnat povedenou dvojkou, ale Zapponeová v závěru zachovala chladnou hlavu a zahrála precizně. "Dobrá rozehra nám dala šanci před posledním kamenem umístit závěrečné draw tak, že by Italka měla velký problém hodit lepší. Krátce za hog line však kámen zatočil nečekaně víc a odrazil se od našeho a nabídl Zapponeové hit and stay na jedna. Skipka Italek to zahrála bez problémů," popsal finální situaci Kubeška.

"Kameny jsou od včerejška nabroušené, takže točí trochu víc a trvá déle, než si na to tým zvykne. Myslím si, že jsme možná víc tlačily na pilu a za každou cenu jsme chtěly uhrát vyšší skóre. Proto jsme tam nechávaly soupeřovy kameny a následně jsem měla nesnadný kámen, kterým bychom skórovaly. A bohužel se pak nepodařil, jak měl," vypočítala důvody neúspěchu Kubešková.

Situace na hraně

České kvarteto drží společně s Dánskem, Lotyšskem a Finskem dělenou šestou příčku. Se všemi se Češky ještě utkají, a to v tomto pořadí. Na mistrovství světa přitom postoupí právě šest nejlepších týmů a Dánsko, které šampionát příští rok hostí. Další dva celky půjdou do lednové kvalifikace, která se koná na Novém Zélandu.

"Máme dvě výhry ze šesti zápasů, což je méně, než bych si přál. Chtěl bych, aby to bylo aspoň 3:3. Musíme zapnout v závěru," zdůraznil trenér Kubeška.

V divizi B drží neporazitelnost český tým pod vedením skipa Davida Šika. Ráno si připsal čtvrté vítězství, tentokráte zdolal Francii 8:3. Zítra je čekají druzí ve skupině Španělé.

Výsledky mistrovství Evropy v curlingu

Muži - divize B:

ČR - Francie 8:3.

Ženy - divize A:

Itálie - ČR 7:6.

Pořadí po 6. kole: 1. Švýcarsko 6 výher, 2. Německo 5, 3. Švédsko 4, 4. Rusko a Skotsko 3, 6. ČR, Dánsko, Finsko a Lotyšsko 2, 10. Itálie 1.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články