Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Znovu budu v ringu s atomovou bombou, říká Fury před zápasem s Wilderem

V neděli časně ráno středoevropského času se očekává další velký boxerský třesk. V ringu se totiž v Las Vegas střetnou Doentay Wilder z USA a britský šampion Tyson Fury. Ten v prvním zápase s do té doby neporaženým soupeřem remizoval a v odvetě ho jasně porazil. Americký bombarďák hlásí, že na třetí souboj maká jako nikdy a chce pás šampiona těžké váhy prestižní organizace WBC zpět, jenže "cikánský král" z Británie si věří a má proč.

Fury, který poté, co ukončil panování Ukrajince Klička, prošel peklem. Kvůli alkoholu a drogám ohlásil mimo jiné konec kariéry. Následně však přišlo pokání a návrat šampiona ve velkém stylu. Ten podle všeho dokázal sladit svaly s hlavou a málokdo věří, že Wilder po knockoutu v roce 2020 dokáže tentokrát uspět.

Ovšem Gypsy King, jak si třiatřicetiletý Fury kvůli svému romskému původu říká, si sílu o dva roky staršího soupeře uvědomuje. "Hodně lidí ho odepisuje už před zápasem, ale nenechte se mýlit," prohlásil muž, který v profiringu ještě nebyl poražen, a to má za sebou už 32 duelů.

"V těžké váze není nikdo nebezpečnější než Deontay Wilder," pokračuje britský boxer. "Vždycky je to s ním jako s atomovou bombou, které musíte odstřihnout správné drátky. Pokaždé si s ním v ringu takhle připadám. Je silný, nebezpečný a umí zápas bleskově ukončit," dodal s tím, že ho čeká nejtěžší souboj od doby, kdy vzal tituly Vladimíru Kličkovi.

Je nám líto, video expirovalo.
Neobyčejný Fury opět na vrcholu. Jaký byl jeho život?

Fury tvrdí, že Willder je nejnebezpečnější ze všech. "Ti ostatní jsou jen boxeři," chválil soupeře před zápasem, který se měl původně konat 24. v Las Vegas, ale byl odložen poté, co byl Brit pozitivně testován na koronavirus.

Oba čeká duel téměř po osmi měsících a odborníci se shodují, že jediná šance pro Wildera, který prohrál jediný ze 44 duelů a 41 z nich vyhrál knockoutem, je výhra před limitem.

Bývalý šampion Roy Jones Jr. jen potvrzuje Furyho slova. "Wilder bude nebezpečný od první sekundy prvního kola do poslední sekundy 12. kola, ale pokud zápas neskončí dřív, zůstane titul Furymu."

A legenda těžké váhy Mike Tyson v rozhovoru pro ES News radí Wilderovi, že by měl dát do úvodních pěti šesti kol vše a rozhodnout. "Zkusit ho dostat. Jít do toho, vyhrát nebo prohrát."

Americký boxer porážku těžce nesl. Sepsul a vyhodil svého kouče Marka Brelanda za to, že hodil ručník do ringu a ještě obvinil Furyho, že jeho rukavice nebyly úplně košer.

To soupeř samozřejmě popřel a málokdo tomu přikládal nějakou váhu. John Fury, Tysonův otec, řekl pro Talksport.com, že Wilder svými výmluvami zklamal Američany. "Choval se jako rozmazlené dítě, které nemohlo uvěřit své porážce, a nedokázal přijmout realitu. Jako člověk mě zklamal."

Jeho syn, jenž jednadvacet zápasů vyhrál k. o., se také nenechal obviněním rozhodit a zlehčoval je. "Ano, bude zase podvádět. Už jsem si dal do rukavic podkovy i dynamit a ten mu vybuchne u hlavy," odpověděl s nadsázkou na dotaz médií, jestli podváděl.

Wilder má nového kouče Malika Scotta a přípravě obětoval hodně. "Sparingpartnery měníme po dvou kolech, většina z nich totiž ani víc nevydrží," tvrdí Američan a dodává, že chce dotáhnout do cíle to, co začal v prvním duelu, v němž Furyho dvakrát poslal na zem, ale ten se vždy otřepal.

"Teď udělám to samé, ale bude to účinnější. Ten zápas skončí brzy, za přesčasy mě nikdo neplatí," dodává s tím, že poprvé byl o výhru okraden, teď si za ní půjde.

Zdroj
BBC, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články