Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Cyklotoulky

Zápas Fury vs. Whyte bude, vyzyvatel už podepsal nejlukrativnější smlouvu své kariéry

Konečně je známý příští program největší současné hvězdy profesionálního ringu. Šampion těžké váhy organizace WBC Tyson Fury, který si říká Gipsy King, cikánský král, se střetne 23. dubna s dalším Britem Dillianem Whytem. Smlouva je podpsána a jediným otazníkem tak podle všeho zůstává, jestli se bude konat ve Wembley, nebo v Cardiffu.

Tyson Fury
zdroj: USA Today Sports autor: Joe Camporeale

Whyte, kterého podle žebříčku musí Fury akceptovat jako vyzyvatele, podepsal smlouvu po dlouhém uvažování. "Dillian Whyte podepsal smlouvu na osm milionů dolarů, jaké překvapení," komentoval v nadsázce podpis kontraktu Fury na sociálních sítích. "Ten chlap podepsal největší výdělek v životě," dodal favorit zápasu.

Pořádání zápasu obou třiatřicátníků získala Queensberry Promotions Franka Warrena s nabídkou 30 milionů liber (téměř 880 milionů Kč), čímž překonala nabídku Whyteova promotéra Eddieho Hearna, který byl jediným dalším uchazečem.

V profi ringu neporažený Fury má za sebou jednatřicet výher a nyní má dostat 80 procent z částky, Whyte zbývajících 20. I tak je ale 5,6 milionů liber (163,9 miliionů Kč), které mu zápas zaručuje, největší částkou, kterou dosud boxem jednorázově vydělá. K tomu je připraveno dalších 3,1 milionu liber (téměř 91 milionů Kč) pro vítěze.

Je nám líto, video expirovalo.
Neobyčejný Fury opět na vrcholu. Jaký byl jeho život?

Whyte má ve svém CV jen dvě porážky, ale požadoval vyšší částku a proto stále odkládal podpis kontraktu, čímž údajně chtěl šampiona Furyho rozladit. Ten to ale vzal s humorem. "Bolí mě hlava ze všech těch her, které na mě Dillian Whyte hrál. Ach můj bože. Jsem tak rozbolavělý, že nevím, jestli trefím do svého tréninkového kempu."

Obhájce titulu však bude ještě muset znovu získat boxerskou licenci v Británii, o niž přišel před lety, kdy procházel obdobím alkoholu a drog, z něhož se ale úspěšně vrátil do ringu. Měl by ji dostat bez problémů.

Zdroj
BBC

Hlavní zprávy

Nejčtenější články