Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ŠKODA CUP - Česká Kamenice

Wilder vs. Fury podruhé. Pošlu tě do důchodu, tvrdí Brit. Mám tě jako jídlo na stole, říká obhájce

Velký třesk číslo dvě je tady. V noci na neděli v MGM Grand Garden Areně v Las Vegas proti sobě nastoupí skutečné těžké váhy. Do ringu napochodují dva dvoumetroví dosud neporažení boxeři – hory svalů s údery tvrdšími, než dokázali jejich dosavadní soupeři ustát. Obhájce titulu světového šampiona organizace WBC Deontay Wilder z USA a jeho britský vyzývatel Tyson Fury, jejichž první zápas přinesl tvrdou bitvu a skončil remízou.

Čtyřiatřicetiletý Američan je zkušenější a starší, má za sebou 43 zápasů, z nichž 42 vyhrál před limitem a jeden skončil remízou. O tři roky mladší Fury, který si říká Gipsy King, má za sebou třicet utkání, z nichž 29 vyhrál, a 20 k.o. V zástupu poražených má i dlouholetého vládce těžké váhy Vladimíra Klička, jehož připravil o mistrovské pásy.

Poté jej ale čekal ještě těžší soupeř, jeho vlastní hlava. Deprese, alkohol, drogy, ztráta licence a pak prozření a návrat v plné palbě. Tím vším si prošel a zdá se, že úspěšně. Boxu by tenhle bombarďák mohl pomoci vrátit zájem těch, kteří ve stále větším počtu upřednostňují místo klasického ringu ještě tvrdší boje v kleci MMA.

"Fury boxuje líp, než se zdá, a ještě dokáže lidi bavit, kromě toho má jméno po mně, fandil jsem mu už v prvním zápase," řekl k duelu bývalý šampion těžké váhy Mike Tyson pro BT Sport s tím, že ho Brit dostal, když v prvním zápase ustál i počítání po tvrdém úderu v posledním kole. "Byl jako Rocky," řekl Tyson.

Možná to byla i reakce na Wilderova slova o tom, že kdyby boxovali s Tysonem ve stejné době, tak by ho smetl z ringu. "Já jsem číslo jedna na téhle planetě," prohlásil neskromně. A Furymu vzkázal: "Přivedl jsem tě od koksu zpátky k velkému boxu a teď tě mám připraveného jako jídlo na stole."

"Říká nesmysly, že mi dal příležitost," odpověděl Fury a dodal, že Wilderovi dal loni největší nakládačku jeho života. "Měl by mi poděkovat, že jsem přijel do Las Vegas a na jeho účet poslal miliony," dodal s tím, že teď ho ale pošle definitivně do důchodu. "Cítím, jak je nervózní, vidím přes tričko, jak mu bije srdce, je vyděšené má strach, bojím se, že mu vyskočí ven," provokoval Brit.

Při noční tiskové konferenci oba tvrďáci demonstrovali svoji připravenost a tradiční strkání obou boxerů pro jistotu krotily jejich týmy. Kolik z toho byla naplánovaná složka, aby se už tak mediálně vyzdvihovaný zápas stal ještě sledovanějším, těžko odhadnout. Ale je vidět, že atmosféra mezi oběma bojovníky houstne, protože před loňským zápasem seděli a bez větších emocí debatovali.

Zájem je veliký. To, že je MG Grand Garden Arena vyprodaná, je samozřejmostí. 

Zdroj
BBC

Hlavní zprávy

Nejčtenější články