Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Vladimir Kličko porazil Thompsona a obhájil čtyři mistrovské pásy

Bern - Ukrajinský boxer Vladimir Kličko obhájil titul profesionálního mistra světa organizací WBO, WBA, IBF a IBO v těžké váze. Amerického vyzyvatele Tonyho Thompsona v utkání na fotbalovém stadionu v Bernu knokautoval v šestém kole.

Vladimir Kličko proti Tony Thompsonovi
zdroj: AP autor: Daniel Maurer

Šestatřicetiletý Kličko neprohrál už osm let. Z 61 zápasů jednapadesátkrát zvítězil před časovým limitem a poražen odešel jen třikrát. S Thompsonem se utkal už v červenci 2008 a tehdy ho knokautoval v jedenáctém kole. Čtyřicetiletý Thompson od předchozí porážky s Kličkem vyhrál všech pět svých zápasů, slibovaná odveta se mu ale vůbec nepovedla. Nyní má bilanci 36-3 a 24 knokautů.

Úvodní minuty přitom napověděly, že by duel ve švýcarské metropoli nemusel být tak jednoznačný jako ten Kličkův předchozí, v němž v březnu knokautoval Francouze Jeana-Marka Mormecka už ve čtvrtém kole. Ukrajinec schytal několik úderů, a tak do druhého kola nastoupil mnohem ostřeji. Thompson, kterého Kličko před utkáním označil za jednoho z nejtěžších soupeřů v kariéře, se nezalekl a v ringu se odehrával otevřený box s množstvím výpadů.

Častěji ale protivníka zasahoval Kličko a získával převahu. Půl minuty před koncem pátého kola poslal Američana v rohu ringu sérií tří rychlých úderů k zemi a otřesený Thompson pak byl hodně rád, když zazněl zvonec. Tatáž situace se opakovala i v závěru následujícího kola. Ani další Kličkův útok Thompson neustál, při počítání se jen bezmocně držel provazů a ringový rozhodčí zápas ukončil.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články