Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Návrat? V žádném případě, jen show zadarmo a pro dobrou věc, tvrdí Konečný

Bývalý světový šampion v lehké střední váze se opět objeví v ringu. Lukáš Konečný nastoupí 5. března v Brně v rámci boxerského gala večera, kterého je spolupořadatelem, postupně proti třem soupeřům, s nimiž odboxuje po jednom kole. Budou to podnikatel a podporovatel boxu Petros Karidis, zpěvák a frontman skupiny Eddie Stoilow Jan Žampa i bývalý fotbalista Petr Švancara.

Konečný odmítá kritiku, která se objevuje, a vysvětluje, že rozhodně nejde o jeho návrat k boxu, ale jen o zpestření programu, v němž půjde o titulové zápasy. "Bude to zhruba pět procent celkového času, jde jen o to, abych zpestřil večer laikům, kteří by se jinak na box ani nepodívali. Teď si řeknou, Švancara bude boxovat s Konečným, to se mrknu," vysvětluje, jak na to nahlíží.

Své soupeře prý přemlouvat nemusel. "Vlastně jen trochu Karidise, který se z těch tří boxu trochu věnuje, i když Žampa kdysi taky boxoval, ale teď už na to nemá čas. A Švancara vůbec. Ten má jiné starosti," komentuje sestavu rivalů Konečný s tím, že přizpůsobí výkon soupeřům. "Že je potom něco bude bolet, to je ok, ale nikomu nechci ublížit, ať jdu proti super boxerovi, nebo klukovi, který vůbec boxovat neumí," dodává.

Ovšem nikomu prý nesliboval, že ho bude šetřit. "Když už tam vleze, tak ho potrápím, ale nikdo nepřijde o zuby a podobně, to je jasný," říká s tím, že za to nikdo nedostane ani korunu. "Peníze půjdou na podporu slepé holčičky, takže pomůžeme dobré věci," dodává bývalý šampion.

Trochu se rozohnil kvůli některým reakcím, jež tahle odlehčující boxerská vložka vyvolala. "Jdou do toho zadarmo, a ještě riskují, že si odnesou monokl nebo se zesměšní. A ještě z toho budou peníze na charitu. Proto mě pak štve, když někdo tuhle akci hejtí," tvrdí Konečný.

Bývalý profesionální boxer tvrdí, že podobné show, které svádí známé lidi do ringu, moc nemusí. "Ale když je to pro dobrou věc, peníze jdou na charitu, tak to je tak, jak by to mělo být. Když za to dostanu peníze, to pak postrádá smysl," dodává.

V současné době akcí s celebritami v různých bojových uměních přibývá. "Jsem proti tomu, aby se celá akce postavila na tom, že se perou nějaké známé ksichty, kteří to většinou ani nemají, a ještě to dostanou zaplacený. To je pak, jako kdyby se někdo chtěl dívat na mě, jak dělám akvabelu. Zápasníci MMA mají dělat MMA a youtubeři youtube," říká přesvědčeně.

V Brně jsou připraveny čtyři zápasy juniorů a deset profi zápasů, dva z toho o titul. "Takže kvalitní boxerský galavečer s touhle exhibicí," dodává. A jestli ve třiačtyřiceti pomýšlí na návrat mezi provazy? "Manželka je proti, já už vlastně taky nechci," říká chlapík, který funguje jako trenér a pořadatel akcí, k tomu funguje i jako zastupitel v Ústí nad Labem. Ale hned dodává: "Ovšem v tomhle případě je všechno o prachách..."

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články