Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Mayweather vs. McGregor. Nechtěný miliardový zápas bude v srpnu

Las Vegas ‒ Neporažený boxer a dvojnásobný šampion UFC spolu v boxerském ringu. Pro odborníky nic moc, zato pro konta zúčastněných a promotéry je to bomba, která už získala reálné kontury. Termín očekávaného utkání byl stanoven na 26. srpna, dějištěm bude Las Vegas. Bude se jednat o souboj v boxu podle boxerských pravidel.

To, co mnozí odmítali jako degradaci boxu, se stalo skutečností. Mayweather se vrátí do ringu téměř dva roky po konci kariéry. S boxem se rozloučil v září 2015 bez jediné porážky po 49 zápasech. "Důchod" se rozhodl přerušit jen kvůli McGregorově výzvě.

Už dříve za střetnutí požadoval 100 milionů dolarů a avizoval, že se utká jedině v boxu. "Vyzval on mě. A když mě vyzval, bude to podle mých pravidel. Vždycky box," uvedl v březnu čtyřicetiletý Američan poté, co potvrdil, že proti největší hvězdě UFC nastoupí.

Bookmakeři mají před srpnovým soubojem jasno: Mayweather je podle nich jasným favoritem s kurzem 1,1:1. Finanční podrobnosti atraktivního klání nejsou známy, ale měly by lámat rekordy. Odborníci odhadují, že zápas může vydělat miliardu dolarů.

Co na tom, že velká jména boxu tuhle akci odmítají a vyzývají k bojkotu, k čemuž se připojil na Facebooku i bývalý světový šampion lehké střední váhy Lukáš Konečný. Další bývalý mistr světa Sugar Ray Leonard to vidí následovně: "Bude to úspěšné, finančně. Ale pro box to nemá význam."

Podobně hovořil i legendární Mike Tyson: "Kdyby se bojovalo podle pravidel MMA (povoluje kopy, údery loktem atd.), tak by to bylo zajímavé, ale takhle nemá McGregor šanci."

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články