Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Konečný se s Larbim utká 5. dubna

Brno - Profesionální boxer Lukáš Konečný se ve čtvrtek 5. dubna v Brně utká s Francouzem Salimem Larbim o titul prozatímního mistra světa v lehké střední váze organizace WBO. Duel se uskuteční v městském sportovním areálu Vodova. Hlediště haly bude na toto utkání upraveno pro čtyři tisíce diváků.

Třiatřicetiletý Konečný se měl v moravské metropoli původně představit již na konci září, kdy se měl utkat o "velký" světový titul WBO s Ukrajincem Sergejem Dzinzirukem. Zápas byl ale pro zranění soupeře zrušen. Následně měl člen německé stáje SES boxovat o stejný pás v Brovarech u Kyjeva s Rusem Zaurbekem Bajsangurovem, ale ani k tomuto duelu plánovanému na 10. března nedošlo. Konečného soupeř se také v tréninku zranil.

"Je to složité. Před dvěma týdny jsem byl v Kyjevě na tiskové konferenci společně s Bajsangurovem. Měl jsem za sebou přípravná utkání s tvrdými sparingpartnery. Byl jsem rád, že mám celé martyrium za sebou a konečně přijde zápas. Tiskovka byla ve čtvrtek a další úterý jsem se dozvěděl, že se můj protivník zranil," řekl Konečný, který naposledy boxoval "ostrý" zápas loni v květnu v Ústí nad Labem o titul mistra Evropy.

"Přiznám se, že potřebuji také peníze. Mám tři děti a boxem živím rodinu. Bez zápasů příděl financí vázne. Mám štěstí, že je na mě relativně hodný můj manažer, který mi dá nějakou zálohu," uvedl Konečný, jenž bude v nadcházejícím zápase favoritem.

V žebříčku specializovaného webu boxrec.com je český reprezentant s bilancí 47 výher a tři prohry třináctý, Larbimu patří až 106. místo. O devět let mladší boxer absolvoval v profiringu 19 zápasů, z nichž 17 vyhrál, jednou prohrál a jeden duel skončil nerozhodně. Jedinou porážku utrpěl už v červenci 2009 ve svém třetím duelu v profiringu.

"Moc toho o soupeři zatím nevím. Mám zprávy pouze z internetu. Teprve se musím na jeho zápasy podívat. Připraven jsem dobře. Soupeřovou výhodou je věk, je mu teprve čtyřiadvacet let. A nemá co ztratit," tvrdí Konečný, který je na zápas patřičně nabuzen. Pokud by náhodou Larbi nemohl boxovat, tak je připraven další náhradník. Jeho jméno však zatím manažer tají.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články