Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
VK Lvi Praha - VK Trox Příbram

Konečný nebude boxovat o titul, Bajsangurov se zranil

Ústí nad Labem - Profesionální boxer Lukáš Konečný se neutká 10. března o titul mistra světa organizace WBO v lehké střední váze se Zaurbekem Bajsangurovem, protože se ruský soupeř zranil. Souboj se měl uskutečnit v Brovarech u Kyjeva. "Bohužel je to tak," řekl Konečný, který se nepříznivou zprávu dozvěděl přímo v Německu, kde se v sídle stáje SES na duel připravoval.

"Volal mi manažer, abych se za ním zastavil. Tak jsem přišel a on, jak jsem se vyspal a jak se cítím. Říkám, že dobře a on na to, že on bohužel ne. A pak mi řekl, že se Rus zranil," dodal Konečný. Informace momentálně stále není oficiální, ale jejich souboj se v daném termínu na sto procent neuskuteční. "Měli by to potvrdit v příštích hodinách nebo dnech, ale to už já neřeším. To je spíše věc manažera," přiznal český boxer.

V krátké době tak přišel již o druhý zápas o světový pás. Na konci září se měl v Brně utkat s Ukrajincem Sergejem Dzinzirukem a i tento duel byl zrušen pro zranění soupeře. Organizace WBO ale následně Ukrajinci titul mistra světa odebrala, přidělila jej Bajsangurovi a z Konečného udělala prvního vyzyvatele.

Lukáš Konečný
zdroj: Isifa/LN autor: Tomáš Krist

"Je to hodně nepříjemné. Minule to taky bylo pár dní před zápasem. Já ale budu trénovat dále, už potřebuju zápas. I s nějakým jiným soupeřem," naznačil, že se jeho manažer Ulf Steinforth bude snažit zajistit mu náhradního soupeře. Lze ale očekávat, že nebude tak zvučný.

Zatímco Dzinziruk se souboji s Konečným podle všeho chtěl vyhnout, v případě Bajsangurova třiatřicetiletý český boxer věří, že se opravdu zranil. "Minulý týden na tiskové konferenci v Kyjevě působil hodně sebevědomě a chtěl boxovat. Nemyslím si, že by si to vymyslel," dodal Konečný.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články