Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Když si chtějí dát do huby, o. k., ale tohle bylo domluvený, řekl Konečný k duelu Mayweather - Paul

Dobře placená boxerská show – nic víc. V Miami se v noci střetly dva světy – padesát zápasů neporažený šampion Floyd Mayweather a youtuber Logan Paul, pro něhož to byl teprve druhý zápas v ringu. Utkání podle zvláštních pravidel a bez bodových rozhodčích skončilo po osmi kolech bez vítěze, jak bylo dohodnuto. Úderů nepadlo tolik jako obvykle a diváci v hale si zapískali.

Paul - Mayweather
zdroj: ČTK/AP autor: Lynne Sladky

Ani pořadatelé nakonec podle probleskujících informací nebyli nadšeni tím, kolik peněz vygeneroval zájem o placené sledování utkání.

Pro box to je nakonec možná i dobrá zpráva. Utkání boxerského šampiona ve sportovním důchodu s o patnáct centimetrů vyšším, čtrnáct kilogramů těžším a o osmnáct let mladším soupeřem vyznělo do prázdna. Jen konta účtů obou aktérů narostla – Mayweatherovi tam přibylo prozatím deset milionů dolarů a čeká ještě na podíl z prodaných sledování, Paulovi 250 tisíc dolarů.

Youtuber světu vzkázal, že nic není nemožné, když stojí v ringu s takovou hvězdou a vydržel osm kol. "Dobře jsem se bavil. Byl lepší, než jsem čekal," odpověděl slavný boxer s přezdívkou Money (peníze).

Ovšem ne všichni kolem boxu mají stejný názor na zábavu podobného typu. "Nedíval jsem se na to, fakt mě to nezajímalo. Pro mě už je to za hranicí," konstatoval bývalý světový šampion v profiringu Lukáš Konečný. "Věděl jsem, že to bude něco jako lehčí trénink, kde je to stejně dopředu domluvené," dodal.

Uznal ale, že za podobné peníze by šel boxovat taky. "S tím bych problém neměl," smál se do telefonu. "Ale sportovně už to není vůbec zajímavé, protože to se sportem taky nemá nic společného," vysvětluje svůj pohled na věc.

Sám přitom po konci kariéry pořádá boxerské večery a chápe, že utkání známých osobností táhnou diváky. "Občas podobné věci dělám. Lidi to láká. Dřív byl třeba zápas Marpo s Rytmusem. Nemám nic proti tomu, když si kluci chtějí dát do huby a udělají pro to maximum. Ale blbý je, když je to pak domluvený," říká jasně s tím, že kdyby Maywetaher chtěl, ukončí zápas brzy.

Přitom Konečný sám také před časem nastoupil v exhibici do ringu s pornohercem Robertem Rosenbergem. "Taky to není po té sportovní stránce úplně zajímavé. Ale aspoň jsme se nešetřili. On mě chtěl zbít a já ho taky nešetřil, i když sundat jsem ho nechtěl - to domluvené bylo," vzpomíná bývalý šampion.

I podobné akce by měly podle něho znát svoje limity. "Mělo by to mít nějaké hranice, nějakou úroveň. Zkoušel jsem třeba dostat do ringu, když se hádali Novotný s Foldynou. Tam by bylo jasné, že se nebudou šetřit a lidi by to zajímalo... Kdyby to klaplo, tak by tam jeden druhýho chtěl zbít," vysvětluje, jak vidí podobné duely. "Je na co koukat, a když se to pak v tom večeru spojí s nějakým dobrým boxem, tak proč ne," dodává.

"Ale když je to předem domluvené, tak si nemyslím, že by to mělo lidi zajímat," říká jasně Konečný, který sám chystá další velkou boxerskou akci 10. července v Ústí nad Labem v hotelu Clarion. "Budou tam hezké zápasy, jako odveta o titul mistra republiky Bezvoda - Ragatelijan, i o mezinárodní titul. Snad se podaří nastartovat tu českou scénu," věří.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články