Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Haye knokautoval Chisoru a opět popíchl Kličky

Londýn - Souboj zlých hochů britského boxu vyhrál David Haye. Bývalý mistr světa v těžké váze porazil v sobotu v noci v Londýně Derecka Chisoru, když ho knokautoval v pátém kole zápasu vypsaného na deset kol.

Haye knokautoval Chisoru
zdroj: Getty Images autor: Scott Heavey

V duelu nešlo o žádný z titulů světového šampiona, ty mají všechny v držení ukrajinští bratři Kličkové. Přesto přitáhl především kvůli pověsti obou boxerů a jejich únorové potyčce v Mnichově na fotbalový stadion Upton Park třicet tisíc diváků. Haye získal interkontinentální titul organizace WBA a mezinárodní titul WBO.

Jednatřicetiletý Brit se vrátil výhrou do ringu poté, co loni po porážce s Vladimirem Kličkem ukončil kariéru. V 28. zápase vybojoval 26. vítězství. Jeho o tři roky mladší soupeř absolvoval 19. profesionální souboj a počtvrté prohrál, z toho třikrát za sebou. Haye ho poslal v pátém kole k zemi dvakrát, po druhém počítání rozhodčí zápas ukončil. Podle předzápasové dohody soupeřů by měl Chisora za inkasovaný knokaut poskytnout vítězi 20 000 liber na dobročinné účely.

Utkání poutalo pozornost hlavně kvůli skandální rvačce, do níž se oba boxeři pustili na tiskové konferenci v Mnichově po Chisorově únorové prohře s Vitalijem Kličkem. Chisora kvůli ní přišel o licenci, kterou po ohlášeném konci kariéry postrádal i Haye. Podle některých boxerských funkcionářů se proto sobotní zápas, který zaštítila lucemburská boxerská federace, vůbec neměl konat.

Haye po vítězství na dálku popíchl Vitalije Klička, o jejich možném vzájemném duelu se dlouho mluví. "Vyslal jsem děsivý vzkaz. Divil bych se, kdyby se mnou chtěl po tomhle boxovat. Určitě se pokusí raději nastoupit proti nějakému troubovi, pak skončí a vydá se na politickou dráhu," řekl britský boxer.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články