Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Fury vsadil milion na výhru svého bratra nad Paulem, ale zápas se komplikuje

Jméno Fury nejspíš s odchodem šampiona těžké váhy Tysona Furyho do sportovního důchodu, ze světového ringu nejspíš jen tak nezmizí. Nejen, že Tyson před nedávnem prohlásil, že chystá něco velkého, ale jeho nevlastního bratra Tommyho čeká 6. srpna v New Yorku utkání s boxujícím youtuberem Jakem Paulem.

Slavící Tyson Fury
zdroj: REUTERS autor: Lee Smith

Ovšem situace kolem utkání, které se má konat ve slavné newyorské hale Madison Square Garden, se komplikuje.

Tommymu Furymu bylo totiž zabráněno, aby se zúčastnil tiskové konference v New Yorku. Před úterním odletem do spojených států jej v Londýně na letišti Heathrow zastavili američtí úředníci a nepustili ho do letadla.

"Nemám ponětí, proč mi nedovolili cestovat, a neví to nikdo z mého týmu včetně mého právníka," oznámil Fury poté, co tisková konference musela být odložena. "Snažím se to vyřešit. Jsem uprostřed přípravy. Je to pro mě a můj tým obrovský šok," dodal Fury, který má se slavným bratrem společného otce. Ten ale na případný zápas do USA určitě nepoletí, protože nemá čistý trestní rejstřík.

Přitom třiadvacetiletý Tommy Fury, jenž má za sebou v profi ringu bez porážky osm utkání, měl před měsícem dostat povolení ke vstupu do Spojených států. Proto byl nyní velmi překvapený.

"Jakmile jsem vstoupil na letiště, přišel ke mně důstojník pro vnitřní bezpečnost, odvedl mě stranou a řekl, že moje cestovní povolení bylo zamítnuto. A důvod prý znám..." popsal situaci bratr Gipsyho Kinga

Paul zareagoval na tuhle zprávu na Twitteru po svém. "Tommy, bez ohledu na to, jak moc se snažíš vyhnout tomu zápasu, udělám vše, co je v mých silách, abych tě nenechal prokličkovat z něho ven. Můj tým a moji partneři jasně řekli, co musíte udělat, abyste vyřešili svou poslední výmluvu," vzkázal chlapík, který za tři roky v profi ringu vyhrál všech pět zápasů a čtyři k.o. 

Tato bilance však na slavného šampiona Tysona Furyho neudělala žádný dojem a oznámil, že na výhru svého bratra vsadí sto tisíc liber. Ovšem Paul ho hned na sociálních sítích popíchl, že chlapík, který za poslední zápas dostal 40 milionů dolarů svému bratrovi asi moc nevěří, když na něj vsadil tak málo. A že ví proč to dělá, protože vítěz je podle Paula jasný.

Na Furyho to skutečně zapůsobilo. Zareagoval zvýšením sázky na milion dolarů. S tím, že zatím neví přesně, kam výhru nasměruje - "možná ty peníze pošlu Paulovi na nové zuby," vzkázal slavný Brit za oceán.

Takže se zdá, že účel je splněn. Zápas má své promo, které by mělo přinést zájem a tím i peníze. Teď už je jen třeba, aby se podařilo vyřešit vstupní vízum britského boxera do USA, a ten mohl 6. srpna nastoupit do ringu.

Zdroj
BBC

Hlavní zprávy

Nejčtenější články