Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EP Benátky nad Jizerou

Fury porazil Klička, drogy, alkohol i deprese, teď ho čeká Wilder

První opravdu velký zápas po návratu do ringu čeká kontroverzního britského boxera Tysona Furyho 1. prosince v USA, kde se bývalý světový šampion těžké váhy postaví také dosud neporažené americké hvězdě Deontayi Wilderovi. Fury měl pásy světového šampiona tří organizací, ale drogy a alkohol ho o ně připravily. "Kokain, alkohol, noční tahy, prostitutky, cokoliv vás napadne," řekl Fury, čím si prošel.

Tyson Fury na tiskové konferenci
zdroj: ČTK/PA autor: Victoria Jones

Muž, který dokázal porazit dlouholetého vládce světového ringu Vladimira Klička, ale pak kvůli svému způsobu života bojoval s depresemi a uvažoval i o sebevraždě, věří, že se definitivně zdvihl ze dna. "Byl to nejtěžší soupeř, s nímž jsem se utkal. A nebyla to fyzická bitva, ale mentální - nepřál bych to ani nejhoršímu nepříteli," konstatoval v rozhovoru pro web dailynews.com. 

Dvoumetrový Fury věří, že už kráčí správným směrem. "Je těžké zůstat na tak úzké cestě. Ale jdu po ní už přes rok a znovu jsem nastartoval kariéru i život," dodal s tím, že je šťastný, že po tom všem, co prožil, zůstal zdravý. 

To je pro něho důležitější než vítězství nad Kličkem i budoucí zápas s Wilderem. "To jsou jen boxeři, a až skončíme, můžu jít domů, ale toho, čím jsem si prošel, jsem se nezbavil ani doma a nešlo to zvládnout," dodal muž, jenž držel mistrovské pásy WBO, WBA a IBF a po návratu už porazil Albánce Seferiho i Němce Pianetu. 

Teď denně trénuje, zhubl a tvrdí: "Jsem silný, zdravý a rychlý." To potvrzuje i jeho trenér Ben Davison: "Stálo ho to hodně vůle a odhodlání," dodal.  

Třicetiletý boxer, který měl v minulosti problémy i s dopingem, řekl, že tenhle rok patří k nejlepším v jeho životě. Přiznal ale, že z něho není úplný asketa. "Pořád můžu jít s klukama na pivo a užít si, ale dřív jsem chodil denně a to bylo špatné."

Zdroj
Daily News

Hlavní zprávy

Nejčtenější články