Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Lyžování ČR 2024

Fury hlásí návrat a v červnu má opět boxovat: Jsem lepší než dřív

Bývalý kontroverzní šampion se vrací. Boxer Tyson Fury, který už v těžké váze držel pásy tří velkých organizací, by měl po téměř tříleté pauze opět boxovat. Devětadvacetiletý Brit oznámil, že nastoupí 9. června v rodném Manchesteru proti zatím nejmenovanému soupeři.

Tyson Fury na tiskové konferenci
zdroj: ČTK/PA autor: Victoria Jones

"Jsem v nejlepší formě, v jaké jsem kdy byl. Timing, reflexy, všechno je lepší než dřív. Nedělám si legraci," přinesla BBC Furyho vyjádření. "Je mi devětadvacet, jsem silnější a rychlejší, mám víc svalové hmoty než kdy dřív. Nechybí mi sebevědomí," vyjmenovával své přednosti boxer, který nikdy neměl k velkým prohlášením daleko.  

V profesionálním ringu absolvoval 25 zápasů bez porážky, naposledy v něm stál v listopadu 2015, kdy v Düsseldorfu porazil tehdejšího šampiona Vladimira Klička a získal pásy organizací IBF, WBA a WBO.  

V roce 2016 byl ale kvůli porušení dopingových pravidel na dva roky suspendován, přišel o licenci a musel vrátit i všechny tituly. Během nucené pauzy se léčil z psychických problémů a ze závislosti na lécích a drogách.  

Licenci získal zpět začátkem letošního roku a chce opět bojovat o tituly. Pásy významných organizací IBF, WBA a WBO momentálně drží jeho krajan Anthony Joshua, Američan Deontay Wilder je mistrem světa organizace WBC. Na jejich vzájemný duel by mohlo dojít ještě letos. Právě Joshua po nedávné výhře nad do té doby neporaženým Josephem Parkerem z Nového Zélandu prohlásil, že teď chce do ringu Wildera nebo Furyho. A oba jsou pro. 

Nakonec, ale bude muset Joshua nejdřív podstoupit povinnou obhajobu titulu s žebříčkovým vyzyvatelem Rusem Povětkinem.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články