Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MČR v půlmaratonu

BLOG: Mayweather – McGregor, nebylo ani vyprodáno, ale prachy se jen sypou

Tak to klaplo, je vyděláno. Souboj neporaženého amerického boxera Floyda Maywethera a irského vládce smíšených bojových sportů UFC Conora McGregora, který prohrál v Las Vegas v desátém kole, kdy rozhodčí zápas přerušil, generuje ukrutné peníze.

Duel Mayweather vs. McGregor
zdroj: Reuters autor: Mark J. Rebilas

Geniální boxer střední váhy potvrdil svou přezdívku "Money" (prachy), přerušil sportovní důchod a vrátil se do ringu pro 300 milionů dolarů (6,5 miliardy korun). Mayweather funguje jako továrna na peníze a ty ještě narostou, protože za přenosová práva zaplatili zájemci přes 520 milionů dolarů. A to ještě podle odhadů přenos (v Americe stál 99 dolarů) vidělo na černo na webech přes tři miliony lidí.

Vítěz, který byl víc než očekávaný, protože soupeř neměl podle pravidel boxu šanci, vydělal 10 milionů dolarů za minutu. Což z odborníky zatracované akce udělalo pravděpodobně nejvýnosnější zápas historie.

Mayweather v hovoru s McGregorem
zdroj: ČTK/AP

I poražený irský tvrďák, který předvedl víc, než se čekalo, ale hlavně velké srdce a výdrž, myslel na peníze také až v první řadě. Hned při tiskovce po utkání představil novinářům vlastní značku whisky. Tomu se říká dobře využitá příležitost. A samozřejmě taky slušný balík - kolem 100 milionů dolarů (2,16 miliardy korun) – což je zhruba 3 miliony dolarů za minutu. Kdo z vás (špičkových boxerů) to má?

Přitom v T-Mobile Aréně v Las Vegas zůstalo z dvaceti tisíc míst zhruba pět tisíc sedaček prázdných. A to třeba zápas mezi Canelem Alvarezem a Juliem Cesarem Chavezem jr. tu byl 6. května vyprodaný, což se čeká i v září u zápasu Alvareze s Genadijem Golovkinem. Takže to táhlo spíš ty, které box zase tak moc nezajímá, ale atrakce ano.

Za show se platí. Bývalý světový šampion v boxu těžké váhy Lennox Lewis z Británie konstatoval, že: "Floyda zápas moc nezajímal," ale od McGregora prý čekal méně, než skutečně předvedl.

Známý autor knih o boxu Tris Dixon jen pro BBC poznamenal: "McGregor dokázal jen to, co ho Mayweather dokázat nechal."

Bývalý mistr světa, český boxer Lukáš Konečný, řekl jasně: „Je to šaškárna.“

Takže, fraška. Ale když to někdo dokáže takhle dobře prodat, tak je to mistr světa ve sportovním byznysu – nebo spíš v tom, co se dá ze sportu udělat. 

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články