Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Humphriesová navýšila náskok na čele SP, ve Svatém Mořici kralovala Meyersová Taylorová

Svatý Mořic – I po pátém závodu sezony zůstává v čele Světového poháru bobistek Kaillie Humphriesová s Melissou Lotholzovou. Kanaďanky skončily v přírodním korytě ve Svatém Mořici o jedinou setinu druhé za Američankami Meyersovou Taylorovou a Jonesovou. Americké duo tak navázalo na vítězství z Winterbergu a v sezoně neskončilo hůře než druhé.

Kanadský dvojbob
zdroj: ČTK/AP/Michael Sohn

Bobistky svedly v legendárním přírodním korytě ve Svatém Mořici skvělé klání. Opět se potvrdilo, že nejlepší výkony sezony předvádí kanadské duo vedené Humphriesovou a Američanky v čele s Meyersovou Taylorovou.

Právě její dvojbob skončil po první jízdě až třetí s šestisetinovým náskokem na první Humphriesovou a Lotholzovou a mezi obě se vklínily ještě druhé ženy průběžného pořadí Světového poháru Jamie Greubelová Poserová a Lauren Gibbsová. 

Druhé kolo ale přineslo fantastickou jízdu Meyersové Taylorové, která o jedinou setinu překonala Kanaďanku Humphriesovou, a připsala si tak druhé vítězství v sezoně. V sezoně Meyersová Taylorová neskončila hůře než druhá, přesto je za vedoucí Humphriesovou v SP až o 174 bodů – a to především kvůli tomu, že v úvodním závodu sezony ve Whistleru v druhé jízdě havarovala a její spolujezdkyně Jonesová skončila mimo koryto.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články