Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Friedrich vyhrál ve čtyřbobu i posedmé. Němky se ve Winterbergu vrátily vítězně, vládla Nolteová

Bezkonkurenční Francesco Friedrich dominoval i v závodě čtyřbobů ve Winterbergu a v disciplíně ještě v sezoně nenašel přemožitele. Česká posádka Dominika Dvořáka na trati kvůli koronaviru chyběla. Závod ženských dvojbobů vyhrála německá pilotka Laura Nolteová se svou parťačkou Deborah Leviovou. Domácí závodnici se nepovedla finálová jízda, ale náskok více jak půl vteřiny i tak stačil na stříbrnou posádku její krajanky Kim Kalické.

Německé závodnice vynechaly minulou zastávku Světového poháru v lotyšské Siguldě a do čela hodnocení se tak dostaly zámořské pilotky Elana Meyersová Taylorová z USA a Christine de Bruinová z Kanady. 

Na domácí trati ve Winterbergu vedla Nolteová s velkým náskokem už po prvním kole, ve druhém nakonec porazila Kalickou s Leonie Fibigovou jen o 13 setin sekundy. Třetí příčku bral bob Kaillie Humphriesové. Překvapivé druhé místo po úvodní jízdě neudržely Číňanky s pilotkou Huai Mingming, i tak byla výsledná šestá příčka nejlepším umístěním v sezoně. 

Vedoucí žena SP Meyersová Taylorová si nejlepší druhou jízdou výrazně polepšila z jedenáctého na čtvrté místo a udržela se na čele seriálu o pouhých 35 bodů před Nolteovou.

Friedrich vedl po prvním kole o 20 setin sekundy před Kanaďanem Justinem Krippsem a krajanem Johannesem Lochnerem. Oba jeho nejbližší soupeři druhou jízdu pokazili a pustili na stříbrnou příčku nadšenou posádku Brita Brada Halla. Třetí místo obsadil bob Američana Huntera Churche.

Německý suverén Friedrich nikoho na pochybách nenechal a zvítězil s bezmála půlvteřinovým náskokem. V celé sezoně prohrál jediný závod, a to dvojboby v Siguldě, a je už jistým vítězem celkového hodnocení Světového poháru, ve kterém triumfoval počtvrté v řadě.

Poslední závody na bobisty a bobistky čekají 15. a 16. ledna ve švýcarském Svatém Mořici.

SP v jízdě na bobech ve Winterbergu (Německo) - čtyřboby:

1. Německo (Friedrich, Margis, Bauer, Schüller) 1:49,08 (54,40+54,68), 2. Velká Británie (Hall, Lawrence, Gleeson, Cackett) -0,42 (54,67+54,83), 3. USA (Church, Williamson, Horn, Volker) -0,46 (54,76+54,78).

Průběžné pořadí SP (po 7 z 8 závodů): 1. Friedrich 1575 b., 2. Kripps (Kan.) 1346, 3. Gajtjukevič (Rus.) 1280, ...16. Dvořák (ČR) 650.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články