Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
World Athletics Continental Tour Gold 2024

Dramatický závod v Altenbergu ovládl Grotheer, Dukurs byl letos poprvé na pódiu

Altenberg (Německo) – Hned tři překonané traťové rekordy mohli vidět diváci kousek od českých hranic na Světovém poháru ve skeletonu v německém Altenbergu. Vítězem se stal poprvé v kariéře domácí jezdec Christopher Grotheer, který překonal traťové rekordy v obou jízdách, a tak na něj nestačil ani fenomén posledních sedmi let Martins Dukurs, který nejlepší čas trati vybojoval ve své druhé jízdě. Lotyšský skeletonista ale letos poprvé skončil na medailové pozici.

V závodě v Altenbergu už se nepředstavil ruský skeletonista a dosavadní vládce celkového pořadí Světového poháru Alexandr Treťjakov, který byl suspendován kvůli podezření z dopingu.

Na kvalitě závodu se ale jeho absence rozhodně nepodepsala. Lotyš Martins Dukurs, který ovládl posledních sedm ročníků Světového poháru, se v úvodních dvou podnicích sezony rozhodně nepředstavil v natolik suverénním světle, jak by jeho výsledky z uplynulých let nasvědčovaly.

V Altenbergu se ale Dukurs konečně probudil do formy, díky které by měl i letos útočit na nejvyšší příčky. V německém středisku ale narazil na ještě lepšího závodníka. Dukursovi nestačil ani vynikající start a celkově velmi povedená čistá jízda, domácí Christopher Grotheer totiž zajel perfektně a v první jízdě předvedl traťový rekord v hodnotě 56,20 vteřin.

Druhou jízdu Dukurs zvládl ještě lépe než Grotheer, když zajel o dvě setiny lépe a zdálo se, že nepříliš známého Němce z prvního místa může přece jenom sesadit. Jenže Grotheer předvedl v druhé jízdě fantastický výkon a zajel ještě o celou jednu desetinu lépe než napoprvé - a zaslouženě slavil svou první výhru ve Světovém poháru v kariéře.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články