Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Snový úvod sezony. Davidová vybílila všechny terče a ovládla první závod SP

Start Světového poháru v biatlonu se Markétě Davidové povedl na jedničku. Lídryně českého týmu zastřílela čistý vytrvalostní závod a dojela si ve švédském Östersundu pro vítězství. Přímé přenosy sledujte na ČT sport a webu ctsport.cz.

Nula - nula - nula - nula.

Tolik k perfektní střelbě Markéty Davidové. 

"Jsem za to ráda. Vleže to bylo v pohodě, vestoje jsem si těma ránama jistá nebyla, ale jsem ráda, že spadly," řekla Davidová v rozhovoru pro ČT sport.

"Je to fajn pro hlavu, na druhou stranu první závody nic neříkají. Musíme makat dál a doufat, že to bude v rozumných mezích i nadále," uvedla.

Úřadující mistryně světa potvrdila, že vytrvalostní závod jí vyloženě chutná a po zlaté Pokljuce si dojela pro první místo i na úvod ročníku SP ve Švédsku.

"Individuál jsem ještě pořád na milost nevzala, ale asi to tak má být. Uvidíme, jak to bude vypadat dál," smála se. "Já střílím takhle normálně, ostatní holky možná v tomhle závodě zpomalují, tím pádem je to pro mě výhoda. Ale nedělal bych z toho závěry," dodala aktuálně první žena SP.

Ondřej Moravec v sobotním rozhovoru pro ČT sport prohlásil, že by česká jednička mohla elitní seriál klidně i vyhrát a soudě podle prvního představení možná nebude daleko od pravdy. Sezona je však dlouhá, navíc olympijská.

Davidová přidala své druhé vítězství v SP, tři ročníky zpátky obsadila první místo ve sprintu v Anterselvě, pak následoval zmíněný zlatý nejdelší závod na 15 kilometrů na světovém šampionátu.

POSLECHNĚTE SI: Nový díl Biatlon fokus podcastu před startem sezony

"Bojovala jsem sama se sebou, žádné informace o ostatních jsem neměla, nerozrušovalo mě to. Každá nula se počítá, je jedno, v jakém závodě. Jsem za to fakt ráda a doufám, že neusnu na vavřínech, budu z toho mít zdravý respekt a snažit se dávat těch nul co nejvíc," doplnila Davidová, která skončila o minutu a 17,7 sekundy před Rakušankou Lisou Theresou Hauserovou. Třetí skončila Němka Denise Herrmannová.

"Podmínky k závodu byly dobré. Markéta je teď na střelnici více stabilizovaná, ale jestli to je nějaká zpráva po přípravě do sezony? To nevím. Uvidíme další dny, ale je to skvělý start," byl rád trenér biatlonistek Egil Gjelland.

Lucie Charvátová za sebou nechala čtyři chyby. "Pro začátek sezony to nenadchne ani neurazí. Se střelbou bojuju, ale tenhle výsledek je na mě docela slušnej. Sníh jel, ale dny předtím to bylo trochu lepší, protože teď je tu větší frekvence jízdy," vyprávěla v cíli.

"Podmínky jsou ale poměrně slušné, na každého dolehne prvotní nervozita, člověk neví, co od toho očekávat," dodala 33. žena pořadí závodu, která jako druhá Češka dosáhla na body. Jessica Jislová obsadila 58. místo, Tereza Vinklárková byla 63. a Eva Puskarčíková má 69. příčku.

Výsledky:

Ženy (15 km): 1. Davidová (ČR) 42:43,5 (0 trest. minut), 2. Hauserová (Rak.) -1:17,7 (1), 3. Herrmannová (Něm.) -1:23,0 (1), 4. Alimbekavová (Běl.) -1:46,0 (2), 5. Nigmatullinová (Rus.) -2:04,0 (1), 6. Lunderová (Kan.) -2:05,2 (1), 7. Kalkenbergová (Nor.) -2:25,0 (1), 8. Rezcovová (Rus.) -2:27,7 (1), 9. Weidelová (Něm.) -2:28,6 (0), 10. Röiselandová (Nor.) -2:38,1 (3), ...33. Charvátová -4:20,8 (4), 58. Jislová -5:37,7 (4), 63. Vinklárková -5:43,6 (3), 69. Puskarčíková (všechny ČR) -5:58,1 (4).

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články