Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Zamával a vyrazil vstříc vítězství. Fillon Maillet ve stíhačce všechny zválcoval

Stíhací závod Světového poháru ovládl v prakticky exhibičním závěru Quentin Fillon Maillet. Přesně střílející domácí biatlonista ve francouzském Annecy nenašel přemožitele a po čtvrtém místu ze sprintu si spravil chuť. Jediný český reprezentant Michal Krčmář musel na dva trestné okruhy a po 48. místě ve sprintu si polepšil o osmnáct míst.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih stíhacího závodu biatlonistů SP v Annecy

Vítěz pátečního sprintu Johannes Bö před sebe po dvou minelách pustil hned v úvodu druhého ze sprintu Rusa Eduarda Latypova a po dvou okruzích byl rázem sedmý se ztrátou více než čtyřiceti sekund.

Latypov se na druhé ležce jednou zmýlil a po vyjetí z trestňáku vyrážel na okruh s domácím Emilienem Jacquelinem, kterého následoval Fillon Maillet a před první stojkou jej dokonce předjel.

Velký boj na ní vyhrál střelecky bezkonkurenční Fillon Maillet, zatímco Jacquelin měl dvě chyby a přesně nemířil ani Latypov, čehož využil nově průběžně třetí Nor Vetle Christiansen.

Je nám líto, video expirovalo.
Zákulisí SP: Skvělá biatlonová atmosféra v Annecy

Fillon Maillet měl před poslední stojkou luxusní půlminutový náskok, který před domácím početným publikem nepromarnil. Po poslední střelbě si dokonce dovolil divákům zatleskat a exhibičně vyrazil vstříc vítězství.

Jacquelinovi totálně došlo, nakupil tři nesestřelené terče. Na posledním kole se o druhé místo dramaticky až do posledního metru přetahovali Latypov s Christiansenem, ale závěrečný fotofiniš rozhodl o stříbrné pozici pro Rusa.

Česká jednička Krčmář pokazil první ránu a k žádnému posunu vpřed nedošlo, polepšit si ovšem mohl po další položce, v níž poskočil na 39. místo po čisté střelbě. Rytmicky dával i v sezoně neoblíbenou stojku, až na poslední ránu. Čtvrtá položka již byla opět stoprocentní.

Krčmář nakonec skončil třicátý, což na kvalifikaci do nedělního masáku těsně nestačilo. "Těch osmnáct míst je docela dobrej skok na to, jaká byla výchozí pozice," hodnotil český reprezentant.

Výsledky stíhačky biatlonistů na 12,5 km v Annecy:

1. Fillon Maillet (Fr.) 30:58,3 (0 tr. okruhů), 2. Latypov (Rus.) -16,1 (2), 3. Christiansen (Nor.) -16,2 (0), 4. Smolski (Běl.) -32,8 (1), 5. J. T. Bö -43,3 (3), 6. Laegreid -52,9 (1), 7. T. Bö (všichni Nor.) -1:09,8 (1), 8. Chalili (Rus.) -1:18,6 (0), 9. Jacquelin (Fr.) -1:24,2 (5), 10. Lesser (Něm.) -1:27,6 (1), ...30. Krčmář (ČR) -3:08,7 (2).

Pořadí SP (po 8 z 22 závodů): 1. Fillon Maillet 315 b., 2. Samuelsson (Švéd.) 312, 3. Jacquelin 311, 4. Christiansen 307, 5. Latypov 307, 6. J. T. Bö 289, ...26. Krčmář 116, 60. Štvrtecký (ČR) 14.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články